058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Ben jij die accountmanager die gaat voor de langetermijnrelatie? Ben jij een gedreven, resultaatgerichte professional? Weet jij nieuwe klanten verder uit te bouwen?


Organisatie

De opdrachtgever van Part Techniek ontwerpt en produceert onderdelen met een hoge moeilijkheidsgraad. Ze opereren in uiteenlopende industrieën zoals; semiconductor-, medische-, defensie-, en (aero)space-industrie.


Functie

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het managen en laten groeien van nieuwe en bestaande (internationale) strategische accounts. De combinatie van langdurige, intensieve relaties met klanten in combinatie met business development maakt dat je in de volle breedte het accountmanagement vak uitoefent.


Het ontwikkelen van een strategisch partnership met je klanten is nodig omdat je gezamenlijk aan de ontwikkeling van innovatieve, hoogwaardige hightech producten werkt. Hiervoor bezoek je jouw klanten frequent op hun nationale en internationale vestigingen. Je bent gesprekspartner voor deze klanten waarbij je zowel op inhoud als commercieel in de lead bent en (pro)actief in oplossingen meedenkt. Bij het ontwikkelen van de producten, tijdens overdracht naar het in productie nemen maar ook bij vervolgorders ben jij het aanspreekpunt voor de klant: jij bent de spil in alle communicatie met de (potentiële) klant.


Verdere taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Verantwoordelijk voor het managen van de ontwikkeling en groei van strategische en internationale accounts;
 • Signaleren van door de account gewenste productontwikkelingen en deze vertalen naar kansen;
 • Creëren van business-opportunity’s door het vertalen van de waardepropositie van onze opdrachtgever naar oplossingen voor de klant;
 • Bewaken van omzet- en marge- doelstellingen voor de korte en middellange termijn;
 • Managen van QLTC doelstellingen per account met de interne organisatie;
 • Actief betrokken en sturend naar calculatie- en project- teams;
 • Met het salesteam richting geven aan het strategisch en tactisch beleid voor de vestiging en de group.


Functie-eisen

 • Een afgeronde, technische HBO/WO opleiding, bij voorkeur in de richting werktuigbouwkunde;
 • Je hebt (enige) ervaring in de verspanende industrie of metaal en affiniteit met productontwikkeling;
 • Je hebt ervaring in accountmanagement/sales in een veeleisende hightech omgeving;
 • Uiteraard beschik je over gevoel voor commercie en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent doortastend en besluitvaardig;
 • Daarnaast ben je analytisch en organisatorisch sterk, klant- en zeer oplossingsgericht;
 • Je kunt je uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels.


Aanbod

Part Techniek biedt de mogelijkheid om te werken binnen een succesvol en dynamisch bedrijf met een leidinggevende positie in de markt en een zeer aansprekende projectenportefeuille. Onze opdrachtgever wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer, waarin er oog en oor is voor elk individu. Drive, ondernemerschap, resultaatgerichtheid en het leuk vinden om de beste te zijn kenmerkt onze opdrachtgever en dus ook jou.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking met onze opdrachtgever. Je kunt dan de fabriek bezoeken en kennismaken met het bedrijf en eventueel toekomstige collega’s. En natuurlijk de techniek van dichtbij bekijken.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een bredere keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden!


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.