058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Als Aftersales Engineer ben je bij onze opdrachtgever verantwoordelijk voor de nazorgactiviteiten van nieuwe en bestaande installaties. Ben je op zoek naar een functie waarin je gedurende het gehele traject verantwoordelijk bent voor één of meerdere specifieke klanten? Ben je proactief en een topper in het werven van nieuwe service- en aftersales opdrachten? Dan is Part Techniek op zoek naar jou.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als Aftersales Engineer ben je verantwoordelijk voor de nazorgactiviteiten van nieuwe en bestaande installaties. De activiteiten zijn gericht op service, revisie, onderhoud, inspectie, upgrades, modificaties, servicecontracten, trainingen en onderdelen. Je bent gedurende het gehele traject verantwoordelijk voor één of meerdere specifieke klanten. Je werkt in deze functie nauw samen met de andere Aftersales engineers.

Je benadert proactief de aan jou toegewezen klanten met als doel het verwerven van nieuwe service- en aftersales opdrachten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en tijdig uitbrengen van realistische en juiste offertes op het gebied van alle nazorgactiviteiten. Je registreert in ISAH (ERP-systeem) en je controleert en stelt projectcalculaties op. Tevens verzorg je de opvolging van potentiële opdrachten en uitstaande offertes nauwgezet. Je voert onderhandelingen binnen de vastgestelde marges en stuurt orderbevestigingen naar de klant. Ook zorg je ervoor dat binnen de scope van de opdracht het projectbudget – en documentatie op de juiste manier wordt beheerd en zorg je voor correcte informatievoorziening, zowel mondeling als schriftelijk. Als team ben je verantwoordelijk voor de servicetelefoon. In een afgesproken rooster word je eens per periode 7 dagen verantwoordelijk gesteld.


Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische opleiding op MBO of HBO niveau en beschikt bij voorkeur over enkele jaren werkervaring. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed. Je bent analytisch en goed in het verzamelen en verwerken van relevante informatie en kunt daaruit oplossingen formuleren. Je bent goed in mondeling overleg en weet informatie duidelijk en pakkend over te brengen, zowel in een groep als in een één-op-één situatie. Je bent commercieel gericht en flexibel.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van ‘Aftersales Engineer’ van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.