058 833 0001 info@parttechniek.nl

Aftersales Manager – Drachten

Introductie

Ben jij ondernemend, commercieel, servicegericht, geïnteresseerd in techniek en vind je het leuk om leiding te geven aan een team? Wie weet is deze vacature dan iets voor jou! Per direct zijn wij op zoek naar een Aftersales Manager.


Organisatie

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.


SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.


Functie

De afdeling Aftersales bedient wereldwijd de klanten op het gebied van spareparts, servicebehoefte, onderhoud/inspectie-activiteiten servicecontracten, garantie-aanvragen, complexe technische problemen en (complexe) vragen met betrekking tot spareparts. Daarnaast organiseert de afdeling Aftersales trainingen voor de klant.


Als Aftersales manager ben je verantwoordelijk voor een goede klantenbinding en een stijging van de financiële resultaten voor Aftersales. Je stuurt in deze functie een groeiend en enthousiast team van 9 Aftersales engineers aan.


Als manager ben je dagelijkse coachend en ondersteunend, maar ook aansturend bezig met het Aftersales team. Je bepaalt de prioriteiten op de afdeling en steekt waar nodig zelf ook de handen uit de mouwen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de prijslijsten en het bijbehorende artikelbestand. Je bent tevens verantwoordelijk voor het in kaart brengen, onderhouden en bewaken van alle interne werkprocedures en werkt aan continue verbetering.


​Voorkomende taken:

 • Tevredenheid van klanten waarborgen en het zien van trends en patronen;
 • Planmatig proactief klanten benaderen met als doel het verwerven van nieuwe Aftersales opdrachten;
 • Leveren van bijdragen aan het ontwikkelen, introduceren, implementeren, toezien op en evalueren van de uitvoering van het customer servicebeleid om hierin verbeteringen te realiseren;
 • Het opstellen van customer service jaarplannen;
 • Leveren van de forecast voor spareparts en servicewerkzaamheden binnen het toegekende gebied;
 • Plannen, organiseren, controleren en evalueren van de werkzaamheden;
 • Coaching en begeleiding van het team Aftersales.


Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde technische HBO-opleiding;
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring in een commerciële, leidinggevende functie;
 • Zowel mondeling als schriftelijk goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Een verbinder, waardoor je empathisch bent, een goed inlevingsvermogen hebt en je kunt communiceren op verschillende niveaus;
 • Klant- en servicegerichte en vooral ondernemende instelling;
 • Oog voor detail.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever SMST betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij ons staan techniek en creatieve oplossingen bovenaan. SMST heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, wij houden van korte communicatielijnen.


Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden.


Inlichtingen

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app Part Techniek gerust voor een uitgebreide toelichting


Sollicitatie

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat de vacature van Senior Monteur via Part Techniek wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Waar je op kunt rekenen
bij part techniek

Met onze vertrouwde werkgevers zit je altijd goed, we controleren alles van A tot Z en verzorgen het gehele traject. Persoonlijk, goed voorbereid en top werkgevers. Daar kun je op rekenen.

Gecontroleerde werkgevers

Goed salaris, goede voorwaarden

Persoonlijk contact