058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Voor het Commissioning team van onze opdrachtgever, bestaande uit circa 7 Commissioning Engineers, Is Part Techniek op zoek naar een nieuwe collega!


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als Commissioning Engineer test en stel je nieuwe installaties in bedrijf, zowel intern als op locatie bij de internationale klanten. Tijdens de commissioning en het testen participeer je actief in het projectoverleg. Je schrijft heldere procedures en rapportages en geeft actief en constructief feedback aan andere afdelingen.

 • Zelfstandig uitvoeren van het inbedrijfstellen en testen van eenvoudige installaties of delen van complexere installaties;
 • Op locaties zelfstandig commissioning werkzaamheden uitvoeren;
 • Bepalen en aangeven van de voor de uit te voeren werkzaamheden benodigde middelen en materialen;
 • Samenwerken met en aansturen van medewerkers of (lokale) onderaannemers ten behoeve van het realiseren van de inbedrijfstelling;
 • Daar, waar van toepassing, gebruik maken van specifieke/ specialistische gereedschappen en meetapparatuur;
 • Onderhouden en juist toepassen van de aan hem toebedeelde gereedschappen en middelen;
 • In overleg uitvoeren van commissioning en service activiteiten op locatie.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO/WO Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Zeevaartschool, Mechatronica of vergelijkbaar;
 • Functioneren onder offshore omstandigheden is geen probleem;
 • Je hebt kennis- en ervaring met elektrische systemen en meet- & regeltechniek;
 • Ervaring met hydraulische systemen is een pré;
 • Ervaring met PLC software is een pré;
 • Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit;
 • Je bent analytisch sterk en vindt het leuk om complexe problemen op te lossen;
 • Werken op locatie bij de klant, waar dan ook ter wereld, voor een periode van 2-4 weken is voor jou geen probleem. Gemiddeld ben je 30% van het jaar in het buitenland;
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie van ‘Commissioning Engineer’ de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.