058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Heb jij ruime ervaring met het ontwerpen, testen en coderen van besturingssystemen en affiniteit met zware machinebouw? Vind je het uitdagend en leuk om commissioning engineers met jouw specialistische softwarekennis te ondersteunen tijdens het inbedrijfstellen en testen van machines?


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als commissioning software engineer ben je al vroeg betrokken in het ontwerp. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen, testen en documenteren van de applicatiesoftware voor onder andere offshore cranes en gangways. Binnen de functie krijg je te maken met verschillende niveaus, van low level hardware interfaces tot platform architectuur en systeemontwerp.


Uitdagend aan deze functie is dat jij als software engineer ook diverse installaties over de hele wereld in bedrijf gaat stellen wat je samen met de commissioning engineers gaat doen. Met jouw software expertise zorg jij voor een succesvolle inbedrijfsstelling van installaties welke jij zelf, met het team van 8 software engineers, hebt geëngineerd. Gemiddeld gezien ben je 20% van het jaar bezig met het inbedrijfstellen op locatie en de overige 80% werk je als software engineer op kantoor.


 • Het correct ontwerpen van de software voor het besturingssysteem binnen de gestelde ontwerpeisen;
 • Het aansturen of uitvoeren van activiteiten die nodig zijn om het functionele ontwerp om te zetten in code;
 • Het ondersteunen van de commissioning engineers met specialistische kennis tijdens het inbedrijfstellen en testen van de installaties;
 • Actief deelnemen bij het projectteam en middels een goede communicatie en documentatie ervoor zorgen dat overige teamleden goed en tijdig geïnformeerd worden om de projectdoelen op een efficiënte manier te kunnen realiseren;
 • In bedrijf stellen en assisteren van;installaties in het buitenland;
 • Het ondersteunen van de afdeling aftersales en service met vakinhoudelijke kennis op het gebied van software en het besturingssysteem met als doel de geleverde systemen op een juiste manier te kunnen onderhouden en repareren.


Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding TU en/of HTS Elektrotechniek met een specialisatie of affiniteit met elektrotechniek.


Jij voldoet aan de volgende criteria:

 • Je kent en volgt wijzigingen in de voorschriften op het gebied van besturingssystemen;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring in de machinebouw;
 • Je hebt ervaring met het programmeren van PLC systemen;
 • Kennis / ervaring met hydraulische systemen en regeltechniek is een pré;
 • Je bent bereid om regelmatig internationaal te reizen;
 • Je vindt de combinatie van een bureaufunctie met een functie waarin je regelmatig op reis gaat en problemen oplost aantrekkelijk en uitdagend;
 • Ervaring met Bachmann is een pré;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je hebt een zeer flexibele instelling en vindt het bijvoorbeeld niet erg om soms in het weekend te werken;
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie van ‘Commissioning Software Engineer’ de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.