058 833 0001 info@parttechniek.nl

Design-/ Application Engineer – Heerenveen

Introductie

Ben jij deze specialist op het gebied van aandrijf- en besturingstechnologie? Zorg jij voor innovatie en vernieuwing, beschikkend over de beste componenten in de markt? 


Organisatie

Bij onze opdrachtgever adviseren, ontwerpen, installeren, onderhouden en leveren ze alles wat te maken heeft met aandrijf- en besturingstechniek. Dat doen ze met zo’n 35 technisch specialisten voor klanten in de mobiele sector en de industrie. Dat gaat van bedrijven in civiele engineering, energietechniek, recycling, verpakking, rubberverwerking en maritieme technologie, tot aan de bagger-, cement- en suikerindustrie.

Functie

Als Design-/ Application Engineer ben je het ‘besturingsgeweten’ van het bedrijf. Je realiseert drive & control-ontwerpen en houdt je bezig met vraagstukken op het gebied van life cycle management. Maar je doet het natuurlijk niet alleen. Gesteund door deskundige collega’s en de componenten en systemen van Bosch Rexroth, weet jij elke uitdaging tot een goed eindresultaat te brengen. Je bent op de hoogte van de nieuwste innovaties van Bosch Rexroth, zodat zowel de klanten als de eigen organisatie voorop blijven lopen in de markt.


Als Design-/ Application Engineer:

 • Initieer, creëer en evalueer je state-of-the-art drive & control-ontwerpen die voldoen aan de klantverwachting en relevante regelgeving. Jouw ontwerpen en verbetervoorstellen dragen bij aan een innovatieve en leidende rol van de betreffende onderneming. Je projecteert aandrijf- en besturingssystemen en stelt schema’s, hoofdstuklijsten en specificaties op.
 • Analyseer je klantvragen en -klachten en draag je technische oplossingen aan. Deze vertaal je naar specificaties en inzetbaarheid van Bosch Rexroth-componenten en -systemen. Daarbij adviseer je ons bedrijfsbureau over planning van werkzaamheden.
 • Begeleid je projecten tijdens de detail-engineering en uitvoer. Ook ondersteun je zo nodig Service Engineers bij inbedrijfstellingen.
 • Ondersteun en adviseer je de engineers in het veld. En als het nodig is ga je mee het veld in. Je analyseert storingen (gestructureerd en trendmatig), begeleidt de FAT en SAT en hebt een leidende rol (adviseren, beoordelen en opstellen) bij vraagstukken op het gebied van life cycle management; van maintenance engineering, onderhoudsconcepten en reserveonderdelen tot re-designs en retrofits.
 • Werk je samen met de partner Bosch Rexroth aan het door ontwikkelen en gereedmaken van One Connect; dé predictive maintenance tool voor de end user market.
 • Onderhoud, vergaar en deel je kennis op jouw vakgebied. Daarbij verzorg je technische trainingen voor collega’s, klanten en soms kennisinstellingen.


Waar werk je en met wie?

Je gaat werken vanuit de hoofdvestiging in Heerenveen. Hier bevindt zich een moderne kennis-, reparatie- en testcentrum voor hydrauliek & besturingstechniek. Een dynamische omgeving met een informele werksfeer waar de engineers graag komen. Je werkt nauw samen met het bedrijfsbureau – gevormd door de Servicecoördinator, Maintenance Coördinator en Sales Support Engineer – en natuurlijk met de engineers in het veld, de sales binnen- en buitendienst en de directie. Extern heb je veel contact met productspecialisten van Bosch Rexroth, klanten en prospects, leveranciers en partners en kennisinstellingen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau en 5 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van PLC-programmeren en van producten en applicaties m.b.t. Motion Control
 • Je kunt zowel goed individueel als in teamverband werken
 • Je bent bekend met vaktechnische normen en standaarden en met relevante wet- en regelgeving
 • Je bent technisch en analytisch sterk en hebt commercieel inzicht
 • Je hebt het vermogen om anderen te ontwikkelen en kennis over te dragen. Je hebt coachende, motiverende en adviserende vaardigheden en geen moeite met presenteren
 • Creatief, accuraat, analytisch en resultaatgericht
 • Naast het Nederlands kun jij uitstekend spreken en schrijven in het Duits en Engels
 • Kennis en ervaring met Bosch Rexroth-componenten en -systemen is een pre


Aanbod

 • Je gaat werken bij een innovatief, ambitieus en dynamisch bedrijf dat werkt voor de top van de markt
 • Een veelzijdige functie voor 30-40 uur per week
 • Een goed salaris (passend bij je kennis en werkervaring), mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, Atv-dagen en vakantiedagen
 • Een laptop, telefoon en iPad
 • Een open, eerlijke en informele sfeer met gezellige collega’s
 • Goede opleidingsmogelijkheden en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf en de technologische innovaties


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie 1e of volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf. PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website.

Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een bredere keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden!


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!