058 833 0001 info@parttechniek.nl

Design Engineer – Sneek

Introductie

De opdrachtgever van PART Techniek is specialist in het produceren van turbineschoepen, accessoires en complexe producten voor industriële turbines, compressoren en pompen. Voor in de hypermoderne productielocatie in Sneek zijn we op zoek naar een Design Engineer.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een goed aangeschreven bedrijf met een modern machinepark waarmee ze hoogwaardige onderdelen (voornamelijk) frezen. De opdrachtgever van Part Techniek levert wereldwijd en loopt voorop in innovatie. Investeren in medewerkers is daardoor een vanzelfsprekendheid, heb jij nog niet de gevraagde ervaring maar wel de juiste instelling en motivatie, dan behoort een ontwikkelingstraject tot de mogelijkheden.


Functie

Als Design Engineer ben je verantwoordelijk voor het maken van 3D modellen en -tekeningen van de producten met Siemens NX. Deze modellen en tekeningen maak je aan de hand van 3D scan data, reverse engineeringdata en/of de aangeleverde tekeningen.

Bij het tot stand komen van het ontwerp kijk je samen met je collega’s goed naar de functionaliteit en naar de maakbaarheid van het product. Zo heb je over meetwerkzaamheden contact met de kwaliteitsafdeling. Werk je nauw samen met de programmeurs voor het productieproces. Houd je in de productieomgeving de voortgang in de gaten en kan het voorkomen dat je op klantlocatie data gaat verzamelen. Een Design Engineer is op meerdere projecten tegelijkertijd actief. Tussen de projectgroottes en -duur zit verschil, dit maakt het werk nog dynamischer en veelzijdiger. 


Functie-eisen

Je hebt een passie voor metaalbewerking en interesse in gedetailleerd werken. Toleranties op onze producten zijn namelijk tot een honderdste van een millimeter nauwkeurig! Tijdens werkzaamheden is het belangrijk dat jij het overzicht houdt en hier helder met jouw collega’s over communiceert. Enthousiasme, leergierigheid en flexibiliteit wordt bij ons gewaardeerd en gestimuleerd!

Daarnaast vragen wij van de Design Engineer:

  • HBO werk- en denkniveau op het gebied van werktuigbouwkunde;
  • Interesse in reverse engineering, productontwikkeling en productietechniek;
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met 3D CAD software is een pre;
  • Ervaring met FEM berekeningen is een pre.


Aanbod

  • Op basis van de kennis en ervaring die jij meebrengt bieden wij een bruto maandsalaris tussen de €3.150,- en €4.400,- o.b.v. 40 uur per week.
  • Goede secundaire voorwaarden zoals een goede pensioenregeling (PME Metalektro), reiskostenregeling, 40 vrije dagen (27 vakantiedagen en 13 ADV dagen).
  • Een breed pakket aan extra voordelen zoals diverse collectiviteitskortingen op bijv. verzekeringen, jaarlijkse belastingvriendelijke aankopen, diverse sportieve en gezonde initiatieven.

Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.

Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!