058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Wil jij jouw kennis van elektrische installaties verder ontwikkelen en delen? Wellicht dat Part Techniek de perfecte nieuwe uitdaging voor je heeft. Wij zijn namelijk op zoek naar een Electrical Engineer die onze opdrachtgever gaat ondersteunen in het ontwerp van haar offshore systemen.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als Electrical Engineer ben je in een vroeg stadium betrokken in het ontwerp van de offshore systemen van onze opdrachtgever. Samen met de internationale klanten, Mechanical Design Engineers, Hydraulic Engineers en collega besturingstechnici werk je mee aan de technische specificaties en kies je samen de juiste aandrijf- en besturingssystemen.


Je werkt het elektrische/besturingsconcept uit in een detailontwerp (schema’s en stuklijsten), waarbij je rekening houdt met de eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je maakt een ontwerp van de besturingskasten, kiest de juiste veldbekabeling en je adviseert en assisteert de Commissioning Engineers tijdens het in bedrijfstellen van de systemen. Veelal stuur je ook de EPLAN tekenaar aan. Binnen jouw expertise ben je het eerste aanspreekpunt voor de internationale klanten, subcontractors en de interne organisatie en heb je een signalerende rol aangaande processen en de afdeling.


Werkzaamheden

 • Technisch ontwerpen, welke voldoen aan de gestelde criteria. Borging dat de ontwerpen voldoen aan de wet-/regelgeving v.w.b. eisen/normen en de functionele specificaties van de klant;
 • Het uitvoeren van complexe technische onderzoeken;
 • Opstellen en bijwerken van technische documentatie;
 • Rapporteren en adviseren over technische oplossingen;
 • Opstellen en bijwerken van complexe technische documentatie.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in Electrical Engineering. Heb jij geen afgeronde HBO-opleiding, maar wel HBO werk- en denkniveau? Voel je dan ook vrij om te reageren!
 • Je hebt affiniteit met techniek, bij voorkeur in de zware machinebouw en offshore business;
 • Je hebt ervaring met elektrotechnische berekeningen (b.v. elektromotoren, kortsluitvastheid, etc.);
 • Je hebt ervaring met en het implementeren van PLC-installaties;
 • Kennis en werkervaring met EPLAN;
 • Kennis van ATEX en hydraulische systemen is een pré;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de grotere aandrijftechnieken;
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift en bent bereid om incidenteel internationaal te reizen.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.