058 833 0001 info@parttechniek.nl

Engineer – Friesland

Introductie

Voor het versterken van het engineeringsteam zoeken wij een creatieve, oplossingsgerichte Engineer. Wil je werken in een omgeving waarin innovatieve technische oplossingen worden gezocht voor de meest uiteenlopende vragen? Dan is PART Techniek op zoek naar jou!

Organisatie

Onze opdrachtgever ontwerpt en produceert handige klantspecifieke oplossingen om het handmatig tillen in industriële werkomgevingen te verlichten. Zij ontwerpen deze op maat, soms met hergebruik van bewezen principes, soms door een volledig nieuw concept op te stellen. Je vindt deze hulpen in uiteenlopende omgevingen, van auto-industrie tot voedingsmiddelenindustrie.

Onze opdrachtgever werkt zowel voor eindgebruikers als voor wederverkopers, met zowel ondersteuning op locatie als op afstand. Het enthousiasme en de persoonlijke en directe aanpak wordt bij klanten zeer gewaardeerd.


Functie

Op de afdeling Engineering werken 2 a 3 mensen die elk heerlijk voor de klanten mogen ‘uitvinden’. Iedereen heeft een eigen technische focus: software en pneumatische besturing; mechanische engineering; conceptontwikkeling; en ontwerp- en tekenmethodiek. De afdeling kenmerkt zich als een afdeling met een prettige en gezellige sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en goede muziek.

Als engineer ben je samen met het team verantwoordelijk voor de engineering van klantorders en ontwikkeltrajecten. In overleg met de klant vertaal je concepten en ideeën naar concrete eisen, specificaties en een ontwerp dat vervolgens in de eigen werkplaats geproduceerd wordt.

Je dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • Het visualiseren van concepten, beschrijven van specificaties en functionaliteit;
 • Ontwerpen en detailleren op basis van deze gespecificeerde concepten;
 • Productoptimalisatie op basis van modulariteit en/of kostenreductie;
 • Uitbesteden van door jou geselecteerde koopdelen en ontwikkelde maakdelen;
 • Ondersteunen van de productie met tekeningen, aanwijzingen en antwoorden.


Functie-eisen

Als Engineer ben je technisch goed onderlegd. Je bent klantbewust wat resulteert in goed plannen, kwaliteitsgericht werken en regelmatige voortgangsbewaking. Je hebt een eerlijke, ambitieuze en daadkrachtige instelling en vindt het leuk om met jouw kennis en betrokkenheid, de afdeling en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 • Een afgeronde HBO opleiding (Werktuigbouwkunde, Engineering);
 • Een opleidingsniveau en –richting die je in staat stelt op niveau mee te komen, zoals HBO Werktuigbouwkunde, Engineering);
 • Enige jaren relevante werkervaring, met een expertise die ons team verrijkt;
 • Goede kennis van 3d ontwerpprogramma’s (bij voorkeur SolidWorks) en Europese machinerichtlijnen;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Aanbod

 • Ruimte om te spelen, te dromen en voor persoonlijke ontwikkeling;
 • De voldoening om iets moois te kunnen betekenen voor de gebruikers van de machines;
 • Goed salaris op basis van ervaring en achtergrond, en een zeer aantrekkelijke winstuitkering;
 • Doorgroeimogelijkheden in ons snel groeiend bedrijf.

Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.

PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.

Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Waar je op kunt rekenen
bij part techniek

Met onze vertrouwde werkgevers zit je altijd goed, we controleren alles van A tot Z en verzorgen het gehele traject. Persoonlijk, goed voorbereid en top werkgevers. Daar kun je op rekenen.

Gecontroleerde werkgevers

Goed salaris, goede voorwaarden

Persoonlijk contact