058 833 0001 info@parttechniek.nl

Hydraulic Engineer – Drachten

Introductie

Voor een multidisciplinaire engineeringsteam, bestaande uit circa 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers zijn wij op zoek naar jou, met een achtergrond in, of sterke affiniteit met, hydrauliek. Het jij ruime ervaring in het ontwerpen van hydraulische systemen? Of heb jij nog niet zoveel ervaring met hydrauliek, maar wel een sterke affiniteit met dit vakgebied? Part Techniek is op zoek naar een senior, medior of junior Hydraulic Engineer.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als (ervaren) hydraulisch engineer ben je al vroeg betrokken bij het ontwerp van de producten. Binnen het multidisciplinaire engineeringsteam werk je mee aan het ontwikkelen van de technische specificaties en kies je samen de juiste aandrijfconcepten.


Je werkt de specificaties uit in een detailontwerp (calculaties, schema’s en stuklijsten) waarbij je rekening houdt met de eisen van de klant en die van de certificerende instanties. Je ontwerpt en/of tekent de benodigde manifold blokken, definieert de veldinstallatie en adviseert en assisteert in voorkomende gevallen de hydraulische monteurs en commissioning engineers tijdens het bouwen, testen en in bedrijf stellen van de systemen. Binnen jouw expertise ben je mede een aanspreekpunt voor de internationale klanten, leveranciers en interne organisatie. Je hebt aandacht voor de continue verbetering van de producten ten aanzien van componentkeuzes en functionaliteit, welke je vertaalt in onderbouwde verbetervoorstellen.


Taken en verantwoordelijkheden


De ideale kandidaat:

 • Heeft bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring met de aandrijvingen in de grotere machinebouw;
 • Heeft ervaring in het opzetten en uitwerken van hydraulische systemen;
 • Is in staat om de nodige hydraulische berekeningen uit te voeren;
 • Beschikt over de nodige kennis van proportionaal- en servo techniek;
 • Heeft ervaring met systemen opererend in een dynamische omgeving;
 • Is in staat om zelfstandig maar ook in teamverband te werken en staat open voor feedback;
 • Is analytisch, pragmatisch, vindingrijk en zelfstandig.


Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Afgeronde opleiding HTS of TU Werktuigbouwkunde of Mechatronica met een specialisatie richting hydrauliek;
 • Kennis/ervaring met AutoCAD, Inventor en Hydroman;
 • Je bent een systeemdenker;
 • Kennis van meet- en regeltechniek;
 • Kennis van elektrische systemen;
 • Ervaring met FME(C)A’s en risicoanalyses;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift en bent bereid om incidenteel internationaal te reizen.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van ‘Hydraulic Engineer’ van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Waar je op kunt rekenen
bij part techniek

Met onze vertrouwde werkgevers zit je altijd goed, we controleren alles van A tot Z en verzorgen het gehele traject. Persoonlijk, goed voorbereid en top werkgevers. Daar kun je op rekenen.

Gecontroleerde werkgevers

Goed salaris, goede voorwaarden

Persoonlijk contact