058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Voor een multidisciplinaire engineeringsteam bestaande uit circa 45 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers, is Part Techniek op zoek naar een nieuwe collega met leidinggevende ervaring op het gebied van software en besturingssystemen.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als Lead Engineer Software ga jij leiding geven aan een gedeelte van het Software engineeringsteam. Jij neemt actief deel aan het product- en projectteam en zorgt middels een goede communicatie en documentatie dat overige teamleden goed en tijdig geïnformeerd zijn om de product- of projectdoelen op een efficiëntie manier te realiseren. Jij geeft input voor het bepalen van strategische keuzes t.a.v. productontwikkeling en werkprocessen. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, coderen en testen van het software technische deel voor bestaande en nieuw op te leveren installaties.


Werkzaamheden

 • Het correct ontwerpen van de software voor het besturingssysteem binnen de gestelde ontwerpeisen a.v. functionaliteit, kwaliteit en kosten;
 • Het initiëren en coördineren van activiteiten die nodig zijn voor het coderen en realiseren van het software technische deel van het besturingssysteem binnen de overeengekomen realisatietijd;
 • Na afstemming met de Projectmanager; initieert en is verantwoordelijk voor de eventuele uitbesteding van de softwareactiviteiten;
 • Het ondersteunen van de afdeling aftersales en service met vakinhoudelijke kennis op het gebied van software en het besturingssysteem teneinde de geleverde systemen op een juiste manier te kunnen onderhouden en repareren;
 • Communiceert tijdig en duidelijk, signaleert knelpunten en draagt oplossingen aan;
 • Proactief meedenken tijdens het ontwerpproces met mechanisch, elektrisch, software en hydrauliek;
 • Zorgt voor de optimale inzet en het goed functioneren van zijn team;
 • Is verantwoordelijk voor het bekend maken van werkinstructies, werkwijze, procedures, targets en andere zaken die impact hebben op de werkzaamheden, naar medewerkers, om te komen tot een gezamenlijke, eenduidige afstemming. Legt gemaakte afspraken vast.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding TU of HTS Electrotechniek of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Software Engineer bij voorkeur binnen de machinebouw;
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten, goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent resultaatgericht, flexibel en stressbestendig en weet overzicht te houden;
 • Je hebt ervaring met het programmeren van PLC systemen;
 • Kennis / ervaring met hydraulische systemen en regeltechniek is een pré;
 • Ervaring met Bachmann is een pré;
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van ‘Lead Engineer Software’ van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.