058 833 0001 info@parttechniek.nl

Lead Mechanical Engineer – IJlst

Introductie

Denk jij in je werk altijd kritisch na of het beter of efficiënter kan? Beschik jij over het lef om dan ook tot de best denkbare oplossing te komen en wil je een stap maken in je carrière? Dan willen we graag kennis maken met jou. Want wij zijn op zoek naar een betrokken en communicatief vaardige Lead Mechanical Engineer.


Organisatie

De opdrachtgever van PART Techniek is gespecialiseerd in het ontwerpen en construeren van innovatieve machines van wereldklasse. Ook ontwikkelen, automatiseren en robotiseren ze complete productielijnen en passen bestaande productieapparatuur aan en reviseren die.

Functie

Elke opdracht die onze opdrachtgever krijgt is uniek. Voor jou als Lead Engineer liggen er dus elke dag nieuwe uitdagingen klaar. Je neemt de verantwoordelijkheid over het totale ontwerp van subassemblies en complete productielijnen volgens afgesproken kwaliteitsstandaarden. Jij coördineert een optimale samenwerking tussen mechanical, software en hardware engineering en productie. In deze rol krijg je volop de ruimte om mee te denken over de manier van werken binnen de engineering afdeling en jezelf te ontwikkelen.


  • Je bepaalt in overleg met verschillende disciplines en afdelingen de gewenste besturing van de machine, de elektrocomponenten, de maakbaarheid, de planning en de selectie van leveranciers. Ook voorzie je de verschillende afdelingen van de benodigde informatie, tekeningen en files.
  • Je werkt samen met de software engineers om de samenhang tussen meerdere machines in een productielijn te bepalen.
  • Je initieert als project verantwoordelijke voor de technische uitvoering reviews wanneer jij dit nodig vindt, zowel van je eigen ontwerpen als die van collega engineers.
  • Je denkt mee binnen engineeringsopdrachten over de mogelijkheid tot verbeteringen en neem je deel aan verbetertrajecten in samenwerken met diverse afdelingen.
  • Je vertegenwoordigt de afdeling Engineering bij projectmeetings en project Kick-offs. Je hebt hierbij een adviserende rol en signaleert mogelijke risico’s of onmogelijkheden.
  • Je hebt ontact met klanten over jouw project en treedt soms op als projectleider in de uitvoeringsfase.


Functie-eisen

  • Je hebt een mbo of hbo studie afgerond richting werktuigbouwkunde of andere relevante richting.
  • Minimaal 5 jaar relevante ervaring waarin je vaardigheden hebt opgedaan met het coördineren van projecten.
  • Je spreekt en schrijft goed Engels.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie 1e of volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf. PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website.


Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een bredere keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden!


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Waar je op kunt rekenen
bij part techniek

Met onze vertrouwde werkgevers zit je altijd goed, we controleren alles van A tot Z en verzorgen het gehele traject. Persoonlijk, goed voorbereid en top werkgevers. Daar kun je op rekenen.

Gecontroleerde werkgevers

Goed salaris, goede voorwaarden

Persoonlijk contact