058 833 0001 info@parttechniek.nl

Lead Structural Engineer – Drachten

Introductie

Ben jij de Lead Structural Engineer naar wie we op zoek zijn?


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.


De opdrachtgever van PART Techniek heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan ze dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.


Functie

Als Lead Structural Engineer stuur je het team met 3 tot 4 Structural engineers aan en voer je zelf de taken van een Structural Engineer uit. Een Structural Engineer is onderdeel van het ontwerpteam en binnen het ontwerpteam verantwoordelijk voor het structurele ontwerp.Als Structural Engineer bepaal je de belastingen die op een constructie werken en stel je de belasting gevallen op. De gelaste plaatconstructies, vakwerken en hun verbindingen worden door jou gecontroleerd en mede bepaald met behulp van handberekeningen en eindige elementen berekeningen (Ansys). Deze berekeningen (o.a. sterkte, knik en vermoeiingsberekeningen) moeten verantwoord worden in een ontwerprapport.Je controleert en adviseert binnen het ontwerpteam de Design engineers om gezamenlijk tot een efficiënt en optimaal ontwerp te komen, dat aan de eisen van de klant, keuringsinstanties en fabricage voldoet.Daarnaast fungeer je intern als “vraagbaak” voor de Design engineers en voorzie je hen van de juiste berekeningsmethodieken, die je mede ontwikkelt en beheert.


Als Lead Structural Engineer neem je zelf deel in projecten (60%) en voor de rest van de tijd (40%) ben je bezig met het aansturen van het team van Structural engineers. Je bent de vraagbaak en de senior expert binnen het structural team. Daarnaast bewaak je de planning van het team en controleer je de werkzaamheden van de andere Structural engineers. Ook ben je verantwoordelijk voor het opbouwen, bewaken en uitdragen van kennis op structureel gebied, berekeningsmethodieken, werkwijzes etc.


Taken en verantwoordelijkheden

 • Maakt en bewaakt met de Manager Mechanical Engineering de planning voor het structural team;
 • Stuurt het team met Structural engineers aan;
 • Opstellen van de belastinggevallen en bijbehorende aannames;
 • Uitvoeren van (geavanceerde) statische en dynamische structurele analysis met behulp van de eindige-elementenmethode (Finite Element Method / FEM), onder andere met Ansys;
 • De uitvoering en de rapportage van de ontwerpberekeningen voor alle structurele ontwerpwerkzaamheden binnen de planning, het budget en het tijdschema;
 • Risico inventarisatie met betrekking tot de sterkte / stabiliteit / veiligheid van deze constructie;
 • Controleren en adviseren van de Design- en Structural engineers;
 • Projectvoortgang rapporteren aan de Manager Mechanical Engineering en de andere Lead engineers.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding werktuigbouwkunde, maritieme- of civiele techniek op minimaal HBO-niveau. Een afgeronde opleiding op WO-niveau is een pré;
 • Je hebt minimaal 5 jaren relevante werkervaring als Structural Engineer binnen de zware machinebouw;
 • Je hebt voldoende inzicht in en ervaring met statische en dynamische berekeningen ten aanzien van staalconstructies. Ook kun je de bijbehorende verbindingen en aandrijfmechanismen berekenen;
 • Je kunt goed complexe machines en belastingsituaties vertalen naar een rekenmodel;
 • Je hebt affiniteit met leiding geven, maar ervaring hiermee is geen ‘must’;
 • Je bent bekend met gangbare normen en kunt werken met FEM pakketten (bij voorkeur Ansys);
 • Dynamica, mechanica, stijfheid en sterkte vormen geen probleem voor jou;
 • Je bent een ‘teamleader’ die graag zijn of haar kennis uitdraagt naar de rest van het team;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.


Aanbod

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen per jaar (op fulltime basis);
 • Pensioenregeling bij PMT; Onze opdrachtgever betaalt 51% van je premie;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Waar je op kunt rekenen
bij part techniek

Met onze vertrouwde werkgevers zit je altijd goed, we controleren alles van A tot Z en verzorgen het gehele traject. Persoonlijk, goed voorbereid en top werkgevers. Daar kun je op rekenen.

Gecontroleerde werkgevers

Goed salaris, goede voorwaarden

Persoonlijk contact