058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Wil jij graag een actieve bijdrage leveren aan het stabiliseren en optimaliseren van bestaande en nieuwe stempelconcepten in een snel ontwikkelende stempelwerkplaats, waar high-end koudvorm-gereedschappen worden onderhouden? Dan is de vacature van Maintenance technician bij PART Techniek interessant?


Organisatie

In deze functie maak je deel uit van een dynamisch, operationeel team, bestaande uit technici met verschillende, complementaire vaardigheden zoals Reliability Engineer, Maintenance Engineer en Allround Mechanic, onder leiding van de Maintenance Manager. Binnen deze dynamische omgeving wordt in teamverband gewerkt aan innovatieve ideeën die leiden tot voorstellen voor het oplossen van repeterende storingen en voor verbeteringen aan onze high-end koudvorm-gereedschappen, opdat de productieprocessen stabieler verlopen. Daarnaast werkt het team aan verbetering van de (werk)processen in de Stempelwerkplaats en aan optimalisering van de samenwerking met de productieafdelingen.Functie

In deze functie ben je vooral bezig met:

 • Het creëren van randvoorwaarden, zodat de all-round mechanics zo zelfstandig mogelijk kunnen werken.
 • Het actualiseren en aanpassen van werkvoorschriften, handboeken, tekeningen en inspectielijsten, zodat de werkzaamheden zo effectief mogelijk kunnen worden uitgevoerd.
 • Het formuleren van voorstellen (Kaizen) aan de engineers, die leiden tot het verbeteren van werkprocessen.
 • Het uitvoeren van (probleem)analyses die leiden tot het verhogen van de machinebeschikbaarheid.
 • Het ontwikkelen en borgen van het vereiste kennisniveau van de allround mechanics.
 • Het fabricagerijp maken van nieuwe – of gewijzigde stempelconcepten.
 • Het treffen van voorzorgsmaatregelen, zodat alle werkzaamheden volgens de geldende veiligheidsvoorschriften kunnen worden uitgevoerd.
Functie-eisen

Om de functie van Maintenance Technician met plezier uit te gaan voeren denken we dat je de volgende punten kunt ‘afvinken’:

 • Minimaal een afgeronde technische mbo-opleiding op niveau 4 (bij voorkeur werktuigbouwkunde)
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een onderhouds- of productieomgeving (bij voorkeur in de fijnmechanica) of in de nieuwbouw van fijnmechanische gereedschappen
 • Kennis van – en ervaring met – Lean Manufacturing en Total Productive Maintenance(TPM) is een pré.
 • Coachende vaardigheden richting vakmonteurs op het gebied van support en competentie-ontwikkeling, zoals het kennisdomein, de wenselijke beroepshouding en bijbehorend gedrag.
 • De drive om processen en manier van werken op de afdeling naar een hoger niveau te brengen.


Aanbod

PART Techniek biedt jou een stimulerende, snelgroeiende, dynamische en internationale werkomgeving met mogelijkheden om je vaardigheden verder te ontwikkelen. De werkomgeving kan worden gekarakteriseerd als informeel, no-nonsense en professioneel. je krijgt de mogelijkheid om je functie professioneel en onafhankelijk uit te voeren met bekwame collega’s. Verder krijg je

 • Een uitstekend marktconform salaris,
 • Een opleidingsbudget van in ieder geval €2500,- per jaar zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie van maintenance engineer wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking met onze opdrachtgever. Je kunt dan de fabriek bezoeken en kennismaken met het bedrijf en eventueel toekomstige collega’s. En natuurlijk de techniek van dichtbij bekijken.

PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een bredere keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden!
Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. PART Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.