058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Vond jij de vakken mechanica, stijfheid & sterkteleer, aandrijftechniek en (methodisch) ontwerpen de leukere vakken? Dan komt Part Techniek graag met je in contact voor de functie van Mechanical Engineer.


Organisatie

De opdrachtgever van Part Techniek beschikt over een eigen, multidisciplinair engineeringsteam. Dit team bestaat uit ongeveer 40 mechanische, hydraulische, elektrische en software engineers. Zie jij uitdaging om in dit multidisciplinaire team mee te werken aan het bedenken van oplossingen voor verschillende engineeringsvraagstukken? Voor de afdeling Mechanical Engineering is Part Techniek namelijk per direct op zoek naar Mechanical Engineers!


Functie

Als Mechanical Engineer ben je al vroeg betrokken bij het ontwerp van eigen producten. Je werkt de productspecificaties uit in basis-en/of detailontwerp (onderbouwd met (hand)berekeningen) en je kiest samen met het team de juiste (constructieve) oplossingen en aandrijfconcepten. Hierbij rekening houdend met standaarden, eisen van de klant en eisen/voorschriften van certificerende instanties.


Je maakt productietekeningen en stuklijsten of coördineert en/of controleert de aanmaak hiervan door derden. Je bent betrokken bij het ontwerp en de ontwikkelingen van producten. Je denkt en werkt mee aan de continue verbetering van bestaande functionaliteiten en producten en doet hiervoor onderbouwde verbetervoorstellen. Je draagt zorg voor de overdracht van tekeningenpakketten naar productie en denkt mee in oplossingen voor engineeringsvraagstukken die vanuit de productie komen.


Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding TU of HBO Werktuigbouwkunde. Vakken als mechanica, stijfheid & sterkteleer, aandrijftechniek en (methodisch) ontwerpen vormen voor jou geen probleem. We zoeken bij voorkeur kandidaten die voldoen aan de volgende criteria:

 • Enige jaren relevante werkervaring,
 • Kennis van 2d en 3d engineeringsprogramma’s, bij voorkeur Inventor en Autocad,
 • Basiskennis hydrauliek, of de bereidheid deze in de praktijk te leren en eventueel aanvullende cursussen hiervoor te volgen,
 • Kennis van productietechniek,
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschift.


Aanbod

In de functie van Mechanical Engineer via Part Techniek:

 • Ga je werken bij een (zeker in Noord-Nederland) uniek bedrijf waar techniek en creatieve oplossingen bovenaan staan,
 • In een informele werksfeer met een dynamische werkomgeving,
 • In een multidisciplinair team met korte communicatielijnen,
 • Met goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden,
 • En aanvullende interne opleidingsmogelijkheden,
 • Met een marktconform salaris volgens CAO Metaalbewerkingsbedrijf.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat de vacature van ‘Mechanical Engineer’ via Part Techniek wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app Part Techniek gerust voor een uitgebreide toelichting.