058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Ben je op zoek naar een uitdagende baan als Mechanical Engineer binnen een leuk en vooruitstrevend internationaal bedrijf? Wil je naast het optimaliseren van bestaande machines ook je bijdrage leveren aan het ontwerp van nieuwe machines? Informeer eens naar de functie van Mechanical Engineer bij Part Techniek!


Organisatie

Met een jong en enthousiast team ga je aan de slag met het ontwikkelen en produceren van doseersystemen voor grondstoffen en additieven in de kunststofverwerkende industrie. Door het nauwkeurige proces besparen de afnemers op het gebruik van grondstoffen en additieven. Tevens wordt een hoogwaardig eindproduct gegenereerd. Het modulaire systeem stelt de klant bovendien in staat om snel in te spelen op nieuwe vragen vanuit de markt. De doseeroplossingen van onze opdrachtgever vind je overal ter wereld.


Functie

Als Mechanical Engineer bestaan je taken voornamelijk uit het ontwikkelen en optimaliseren van machines. Je bent kritisch, houdt ervan om vraagstukken te analyseren en deze om te zetten in creatieve ontwerpen, tot het optimale resultaat bereikt wordt. Je ziet uitdaging in het kostenefficiënt ontwikkelen van de producten, zonder de hoge kwalitatieve uitstraling van de producten te verliezen.


Naast het optimaliseren van de bestaande producten, ontwerp je ook nieuwe producten. Hierbij heb je oog voor de juiste functionele werking, maar zeker ook voor de esthetische kenmerken van je ontwerp. Je werkt nauw samen in een team van Mechanical Engineers, Software Engineers en Mechatronisch gedreven Engineers.


Wat zijn je taken?

 • Ontwikkelen en optimaliseren van mechanica (ontwerpen, prototyping, testen);
 • Uiteenlopende vraagstukken analyseren en omzetten in optimale ontwerpen;
 • Ontwikkelen van nieuwe producten;
 • Value engineering van bestaande producten.


Functie-eisen

 • In bezit van minimaal een HBO diploma;
 • Bedreven in het werken met SolidWorks;
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie is een pré;
 • Goede beheersing Engelse taal in woord en geschrift.


Aanbod

 • Een veelzijdige en uitdagende functie binnen een groeiende internationale organisatie;
 • Een fijne informele werksfeer met de vrijheid om creatief te denken, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen;
 • 32-40 uur per week;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie van ‘Mechanical Engineer’ de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.