058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb jij minimaal een MBO/HBO Diploma op zak? Vindt jij het geweldig om in de technische branche aan de slag te gaan? Bekijk dan snel deze vacature voor de functie Mechanical Engineer bij PART Techniek.


Organisatie

De vooruitstrevende techniek van onze opdrachtgever zorgt ervoor dat afvalwater wordt omgezet in biogas. Deze techniek vindt zijn toepassing wereldwijd vooral in de papier-, food- en chemische industrie. Wil jij graag impact hebben op de vervuiling van de aarde en daarmee de volksgezondheid en werken bij een internationaal bedrijf met Friese no-nonsense-mentaliteit? Dit is je kans!


Functie

Als mechanical engineer ben je (mede) verantwoordelijk voor het complete engineerings proces van machines en opstellingen voor waterzuiveringsinstallaties. Hierin zorg je voor ontwerp- en/of productietekeningen, zowel in onderdelen als in samenstellingen. Je houdt je bezig met het ontwerpen, berekenen en construeren van de installaties. Je bent onderdeel van het projectteam en zal ook internationale klanten bezoeken voor project overleggen of de situatie ter plaatse te bepalen. Naast deze verantwoordelijkheden draag je zorg voor innovatie voorstellen voor persoonlijke als ook de ontwikkelingen binnen de organisatie. Voor projecten voer je inhoudelijk overleg met leveranciers, lever je assistentie bij inkoopprocedures, doe je controles op kwaliteit zoals geleverd door leveranciers.

Je verantwoordelijkheden:

 • Systematisch opbouwen van relevante project informatie en afstemmen met de verschillende disciplines binnen het projectteam of met externe partijen;
 • Evalueren van klantspecificaties en ontwikkelen van technische ideeën vanaf concept tot oplossing, inclusief begeleiding van het ontwerp en realisatie door externe partijen;
 • Het verzorgen van technische (detail) tekeningen zoals productie tekeningen, P&ID’s en stuklijsten;
 • Zelfstandig organiseren en verzamelen van alle technische informatie van toegepaste materialen en onderdelen die onderdeel uit maken van klant specificaties of betreffende richtlijnen;
 • Het bijwonen van noodzakelijke besprekingen met klant of leveranciers tijdens het ontwerp en realisatie fase;
 • Technische ontwerpen controleren en valideren, dient als technische aanspreekpunt voor externe partijen in de uitvoerende fase;
 • Bijdragen aan de afdeling Sales met creatieve toevoegingen op het initiële ontwerp;
 • Technische ideeën generen en uitwerken voor toekomstige ontwikkelingen en standaardisatie binnen de afdeling en organisatie.


Functie-eisen

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau met afgeronde WTB en of Mechatronica opleiding;
 • Relevante werkervaring is een pré – Pragmatisch, creatief en visueel ingesteld;
 • Ruime ervaring in AutoCAD, Inventor of ander 3D pakket;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
 • Goede beheersing van zowel Nederlandse als de Engelse taal;
 • Je bent bereid tot internationaal reizen.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van ‘Mechanical Engineer’ van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.