058 833 0001 info@parttechniek.nl

Mechanical Lead Engineer – Groningen

Introductie

Houd jij van uitdagende vraagstukken die een goed doordacht ontwerp vereisen? Ben jij graag van begin tot eind zowel inhoudelijk als organisatorisch betrokken en durf jij hierbij het voortouw te nemen?


Functie

Onze opdrachtgever ontwikkelt en realiseert de meest uiteenlopende projecten voor de markt van (complexe) machinebouw. De projecten variëren van een deelontwikkeling of een proof of principle-opstelling tot complete machines en totaalsysteemoplossingen voor de klanten in de machinebouw.


Als Mechanical lead engineer werk je in een multidisciplinair projectteam. Jij bent verantwoordelijk voor het laten slagen van met name het mechanische deel van de mechatronische concepten en systemen. Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens binnen het projectteam verantwoordelijk voor de engineering en analytische onderbouwing van concept tot en met (de begeleiding van) de uitwerking tot volledig constructiedossier op basis waarvan het ontwerp kan worden vervaardigd. Tijdens de realisatiefase ben je verantwoordelijk voor de uitbesteding van de productie van mechanische delen en begeleiding van de assemblage. Vervolgens help je mee bij het testen en in bedrijf stellen van de systemen zowel bij onze opdrachtgever intern als ook bij een klant op locatie.


Naast een inhoudelijke rol vervul je ook een trekkende rol. Je zorgt voor goede communicatie met de opdrachtgever als ook cohesie binnen het project. Tevens stuur je (junior) mechanical engineers technisch inhoudelijk aan en fungeer je als vraagbaak waarbij je jouw kennis en ervaring overbrengt. Je neemt hierin een actieve rol aan. Met deze verantwoordelijkheden ben je van grote invloed binnen de projecten.


Functie-eisen

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de machinebouw;
  • Analytische vaardigheden, kennis van 3D CAD, kennis van fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX;
  • Ervaring met Solidworks is een pre;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Een brede technische interesse;
  • Je bent resultaatgericht, communicatief vaardig en nauwkeurig;
  • Je werkt graag projectmatig en in teamverband.


Aanbod

Bij onze opdrachtgever kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ze worden gedreven doordat ze écht iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. In multidisciplinaire teams nemen ze de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. Eigen initiatief wordt toegejuicht en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Waar je op kunt rekenen
bij part techniek

Met onze vertrouwde werkgevers zit je altijd goed, we controleren alles van A tot Z en verzorgen het gehele traject. Persoonlijk, goed voorbereid en top werkgevers. Daar kun je op rekenen.

Gecontroleerde werkgevers

Goed salaris, goede voorwaarden

Persoonlijk contact