058 833 0001 info@parttechniek.nl

Monteur – Drachten

Introductie

Zoek je een afwisselende en uitdagende baan, waarbij je niet alleen werkzaam bent op onze productielocatie in Drachten, maar waarbij je ook meerdere keer per jaar naar het buitenland afreist? 


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

Functie

Onze opdrachtgever ondergaat door de steeds sneller veranderende markt, meerdere organisatorische veranderingen. Daardoor wordt vaker de nadruk gelegd op het uitvoeren van variërende werkzaamheden en is een grote mate van flexibiliteit nodig. We zijn op zoek naar meerdere flexibele Senior Mechanics met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.


Als Senior Mechanic ben je verantwoordelijk voor het compleet en correct opleveren van een systeem (waaronder gangways en motion compensated cranes). Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit. Je bewaakt de kwaliteit en in samenwerking met de voorman draai je enerzijds op de locatie in Drachten een realisatieproject, anderzijds reis je meerdere keren per jaar af naar wereldwijde locaties bij klanten en zorg je samen met een coördinator voor het compleet en correct opleveren van de equipment. Op locatie bij de klant zijn je sturende en communicatieve eigenschappen belangrijk.


Voorkomende taken:

 • Stelt eindproducten samen uit mechanische, hydraulische en elektrische componenten conform specificaties, tekeningen, afgesproken werkvolgorde (veiligheid)voorschriften en binnen de gestelde tijd. Het nauwgezet uitvoeren van de geïnstrueerde bouwvolgorde en testen van bijbehorende functies.
 • Zorgen voor een juiste koppeling en bevestiging (met aandacht voor o.a. aanhaalmomenten, toleranties, bescherming, smering en uitlijning) van de diverse onderdelen, constructie- en samengestelde delen. Controle hierop tijdens alle stappen in het proces. Extra aandacht voor de reinheid gedurende het gehele proces van hydraulische leidingen en componenten.
 • Je kan mechanische/elektrische/hydraulische tekeningen doorgronden en overbrengen aan lokale monteurs;
 • Je doorziet de samenkomst van elektrisch/hydraulisch en mechanisch;
 • Je organiseert toolboxen en helpt de scheepswerf bij “moeilijke acties” zoals: complexe hijsacties, lassen van torens en plaatsen van kranen en TAB’s op flensen;
 • Afnemen druktesten/flushing op locatie aan de hand van de voorgeschreven protocollen;
 • Opleveren correct ingevulde (Torque) procedures;
 • Deelnemen aan evaluaties om zo het installatieproces te verbeteren.
 • In deze functie wordt zoveel mogelijk in dagdienst gewerkt maar wordt de flexibiliteit verwacht om op afwijkende tijden en weekenddiensten werkzaam te zijn. Bij werkzaamheden in het buitenland is een dagdienst van 12 uur de standaard.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding op mbo-niveau (niveau 3 of 4) en beschikt bij voorkeur over enkele jaren werkervaring;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed;
 • Je bent goed in mondeling overleg en weet informatie duidelijk en overtuigend over te brengen, zowel in een groep als in een één-op-één situatie;
 • Je bent flexibel ingesteld, waardoor je inzetbaar bent om ongeveer driemaal per jaar 2-3 weken bij de klant de installatiewerkzaamheden uit te voeren.


Aanbod

Werken bij de opdrachtgever van PART Techniek betekent werken bij een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Bij onze opdrachtgever staat techniek en creatieve oplossingen bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving. Wij houden van korte communicatielijnen. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden.


Inlichtingen

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bel, mail of app Part Techniek gerust voor een uitgebreide toelichting


Sollicitatie

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat de vacature van Senior Monteur via Part Techniek wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.

Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!