058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Monitoren dat ingekochte materialen en onderdelen op tijd aanwezig zijn, zodat het productieproces niet stagneert. Zorgen voor het opbouwen en onderhouden van goede contacten met leveranciers met het doel de leverbetrouwbaarheid te vergroten. En bijdragen aan het behalen van de gewenste levertijden en kwaliteitsdoelstellingen. Uitdagende en belangrijke taken waar je als Operationeel Inkoper mee aan de slag gaat! Nieuwsgierig? Lees verder en bel eens met PART Techniek voor meer informatie.


Organisatie

Onze opdrachtgever is marktleider op het gebied van deursystemen voor het openbaar vervoer. Zij bieden de modernste technologie, duurzame producten van hoge kwaliteit en op maat gemaakte oplossingen om de passagierservaring te verbeteren en de uitvaltijd te verminderen. Onze opdrachtgever richt zich op deursystemen voor intensief stedelijk passagiersvervoer. Wat 25 jaar geleden begon, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Bolsward, UK, USA, Hong Kong en Australië. Inmiddels werken ongeveer 200 medewerkers met veel enthousiasme en plezier bij onze opdrachtgever.


Functie

Als Operationeel Inkoper heb je een belangrijk rol in het productieproces. Één van Je belangrijkste taken is ervoor zorgen dat ingekochte materialen op tijd aanwezig zijn. Dit controleer je regelmatig aan de hand van de (ERP) lijst met inkooporders en de tekortenlijsten. Signaleer je dat ingekochte materialen niet op tijd aanwezig zijn? Dan vraag je deze ontbrekende leveringen alsnog tijdig op bij de leverancier. Vervolgens herbevestig je te late leveringen met (internationale) leveranciers (Engels en/of Duits). In deze functie is het belangrijk dat je goed communiceert met de leveranciers, maar ook heb je veelvuldig contact met interne collega’s. Zo geef je ontvangen informatie van leveranciers met betrekking tot de tekortenlijst door in het operationeel teamoverleg. Ook communiceer je over de wijziging van levertijdafspraken in het teamoverleg met het orderteam. Daarnaast stel je de Team Leader Logistics en Teamleader STB op de hoogte als er sprake is van regelmatige overschrijding van levertijden door leveranciers.


Daarnaast hou jij je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Verwerken van inkoopretour orders;
 • Bijwerken inkoopgegevens in ERP-systeem na het ontvangen van informatie van leveranciers;
 • In opdracht van collega’s van diverse afdelingen bied je zorg voor het aanmaken en afhandelen van inkooporders in het geautomatiseerde systeem;
 • Inboeken van gecontroleerde en afgetekende pakbonnen;
 • Algehele controle op orde en netheid volgens het 5S principe;
 • Archiveren van inkoopgerelateerde documenten;
 • Uitwisselen van informatie om te komen tot de juiste levertijden.


Functie-eisen

We zijn op zoek naar een klantgerichte Operationeel Inkoper die communicatief sterk is en gemakkelijk contact legt met de leveranciers en interne collega’s. Naast dat je prima zelfstandig kan werken, is het ook van belang dat je zowel intern als extern de samenwerking zoekt. Tot slot ga je accuraat te werk en vindt je het belangrijk inkooprichtlijnen, de inkoopprocedure en interne bedrijfsvoorschriften na te leven.


 • Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleiding;
 • Je bent wekelijks beschikbaar voor minimaal 36 uur per week;
 • Je hebt ervaring met inkoopprocedures;
 • Je hebt een goede beheersing over de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Aanbod

 • Een internationale organisatie met constant oog voor innovatie welke volop in ontwikkeling is en waar je mee mag bouwen en groeien;
 • Samenwerking in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen.


Een kleine, grote organisatie: klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen en de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen. Groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en jouw persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of deze functie de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. PART Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.