058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

De focus voor jou als planner, en het team Functional Product Design (FPD), ligt op de bedrijfsplanning (strategisch), capaciteitsplanning, product- en prijsberekening, business programmatuur en het versterken en ondersteunen van bedrijfsprocessen. Dit met als doel om de producten continu te verbeteren en te werken aan de toekomstige activiteiten. 


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Als planner plan je de werkzaamheden voor de gehele onderneming. Je bent verantwoordelijk voor het maken, bijhouden, visualiseren en rapporteren van de raamwerkplanning in Primavera voor alle werkzaamheden in de scope van een project. Je plant dus niet alleen de interne activiteiten van de opdrachtgever van PART Techniek. Het uitbesteed werk bij subcontractors en samenwerkingsverbanden dient in de ondernemingsplanning te worden meegenomen. Je hebt dus veel in- en extern overleg met afdelingen en partners. Een belangrijk onderdeel is het maken van een overzichtelijke capaciteitsplanning in een logische en goede onderlinge samenhang tussen alle afdelingen.


De planner maakt de voortgang van de planning inzichtelijk, visualiseert en splitst deze uit zodat projectmanagers en afdelingsmanagers in staat zijn om indien nodig bij te kunnen sturen. Je hebt een ondersteunende rol richting Projectmanagement en FPD en geeft advies over de risico’s en bottlenecks m.b.t. de doorlooptijd en beschikbare capaciteit van onze projecten en producten. Je werkt in het team naast een andere ervaren planner.


 • Je monitort de interne processen zodat je tijdig en de juiste input vanuit de afdelingen ontvangt.
 • Opstellen en bijhouden van een efficiënte en effectieve ondernemingsplanning in Primavera voor alle projecten.
 • Opdelen van de overallplanningen in een logische en samenhangende fasering (deelprocessen; engineering, supply chain, fitting, welding, painting, assembly en commissioning).
 • Planning van diverse lopende projecten met elkaar afstemmen en de benodigde acties clusteren.
 • Goede sparringpartner van werkvoorbereiding en productie op het gebied van planning.
 • Status/voortgang en nog te maken uren invoeren i.o.m. de afdelingshoofden, hierbij toets je de realiteit en haalbaarheid;
 • Verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen aangaande de planning, met aandacht voor onderlinge afstemming en het managen van verwachtingen;
 • Het visualiseren en rapporteren van de capaciteitsplanning;
 • Advies uitbrengen aan Projectmanagement m.b.t. o.a. prioriteiten, productieruns, make/buy, op- en afschalen.


Functie-eisen

Voor deze functie is het van belang dat je in staat bent om conclusies stevig toe te kunnen lichten (o.b.v. feiten en argumenten) en dat je deze kunt verdedigen naar het management. Verder voldoe je aan het onderstaande:


 • Relevante afgeronde HBO-WO opleiding
 • Je hebt diepgaande kennis van de planningsmodules in Primavera
 • 3 jaar relevante werkervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in een technisch project gedreven organisatie
 • Zeer accurate instelling, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig
 • Het kritisch kunnen beoordelen van input en aangeleverde informatie van afdelingsmanagers (realiteit, haalbaarheid, trends);
 • Accuraat en zorgvuldig met een gezonde interesse in data
 • Goede beheersing Engelse taal, mondeling en schriftelijk.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of deze functie de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.