058 833 0001 info@parttechniek.nl

Planner – Drachten

Introductie

De focus voor het team Functional Product Design (FPD) ligt op de bedrijfsplanning (strategisch), capaciteitsplanning, product- en prijsberekening, business programmatuur en het versterken en ondersteunen van bedrijfsprocessen. Dit met als doel om de producten van onze opdrachtgever continu te verbeteren en te werken aan de toekomstige activiteiten. Binnen de business management office groep (van het team FPD) zijn wij op zoek naar een Planner.


Organisatie

SMST is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.

Functie

Als planner plan je de werkzaamheden voor de gehele onderneming. Je bent verantwoordelijk voor het maken, bijhouden, visualiseren en rapporteren van de raamwerkplanning in Primavera voor alle werkzaamheden in de scope van een project. Je plant dus niet alleen de interne activiteiten van onze opdrachtgever SMST. Het uitbesteed werk bij subcontractors en samenwerkingsverbanden dient in de ondernemingsplanning te worden meegenomen. Je hebt dus veel in- en extern overleg met afdelingen en partners. Een belangrijk onderdeel is het maken van een overzichtelijke capaciteitsplanning in een logische en goede onderlinge samenhang tussen alle afdelingen. De planner maakt de voortgang van de planning inzichtelijk, visualiseert en splitst deze uit zodat projectmanagers en afdelingsmanagers in staat zijn om indien nodig bij te kunnen sturen. Je hebt een ondersteunende rol richting Projectmanagement en FPD en geeft advies over de risico’s en bottlenecks m.b.t. de doorlooptijd en beschikbare capaciteit van onze projecten en producten. Je werkt in het team naast een andere ervaren planner.


De onderstaande werkzaamheden behoren o.a. tot je functie:

 • Je monitort de interne processen zodat je tijdig en de juiste input vanuit de afdelingen ontvangt.
 • Opstellen en bijhouden van een efficiënte en effectieve ondernemingsplanning in Primavera voor alle projecten binnen SMST.
 • Opdelen van de overallplanningen in een logische en samenhangende fasering (deelprocessen; engineering, supply chain, fitting, welding, painting, assembly en commissioning).
 • Planning van diverse lopende projecten met elkaar afstemmen en de benodigde acties clusteren.
 • Goede sparringpartner van werkvoorbereiding en productie op het gebied van planning.
 • Status/voortgang en nog te maken uren invoeren i.o.m. de afdelingshoofden, hierbij toets je de realiteit en haalbaarheid;
 • Verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen aangaande de planning, met aandacht voor onderlinge afstemming en het managen van verwachtingen;
 • Het visualiseren en rapporteren van de capaciteitsplanning;
 • Advies uitbrengen aan Projectmanagement m.b.t. o.a. prioriteiten, productieruns, make/buy, op- en afschalen.


Functie-eisen

Voor deze functie is het van belang dat je in staat bent om conclusies stevig toe te kunnen lichten (o.b.v. feiten en argumenten) en dat je deze kunt verdedigen naar het management. Verder voldoe je aan het onderstaande:

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Je hebt diepgaande kennis van de planningsmodules in Primavera of bent bereid hier een cursus in te volgen;
 • Je hebt 3 jaar relevante werkervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in een technisch project gedreven organisatie;
 • Je bent initiatiefrijk, creatief en stressbestendig;
 • Je kunt input en aangeleverde informatie van afdelingsmanagers (realiteit, haalbaarheid, trends) kritisch beoordelen;
 • Je bent accuraat en zorgvuldig met een gezonde interesse in data;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, mondeling en schriftelijk.


Aanbod

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 8% vakantiegeld;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Pensioenregeling bij PMT; SMST betaalt 63,26% van je premie;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.


Deze arbeidsvoorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.

Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!