058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Voor een bedrijf dat een hydro cycloon proces heeft ontwikkeld voor de scheiding van aardappelzetmeel en lactose is Part Techniek op zoek naar een Proces Engineer!


Organisatie

De opdrachtgever van Part Techniek is een bedrijf dat een hydro cycloon proces heeft ontwikkeld voor de scheiding van aardappelzetmeel en lactose. Recent is de kennis van processen en machines bij elkaar gebracht en wordt de techniek verkocht en nieuwe toepassingsgebieden aangeboord. Om hierin te ondersteunen is Part Techniek exclusief op zoek naar een Chemisch Technoloog / Biotechnoloog die zich in deze materie wil specialiseren.


Functie

De werkdag wordt voornamelijk doorgebracht op een vaste werkplek waarbij wordt ingelezen in afgeronde projecten en werking van de systemen en het bestuderen van bijvoorbeeldmeet- en regeltechniek. Ook zal de Process Engineer zoveel mogelijk kennis over hydrocyclonen aan het verzamelen zijn en aan het zoeken zijn naar nieuwe toepassingsgebieden. Ook worden proefopstellingen uitgewerkt en proeven gedaan. Deze kunnen intern zijn, maar ook bij potentiële klanten.

Het werk bestaat hoofdzakelijk uit een procesmatig- en een scheikundig deel. Zoals berekeningen en doorberekeningen maken van vloeistofstromen, de scheidingscapaciteit en opbrengsten. Het gaat om zeer nauwkeurige berekeningen van vloeistofstromen met betrekking tot de druk, snelheid en het zorgdragen voor het juiste proces. Daarnaast zijn het maken van massabalans, P&ID’s en het uitzoeken en anticiperen op de scheikundige aspecten van de verschillende stoffen die in het productieproces voorkomen belangrijke aspecten. De uitkomsten van de berekeningen zijn van groot belang voor het geven van garantie op bijvoorbeeld energie- en waterverbruik.


Tevens zit er een mechanisch aspect in de functie. Het staat wel wat verder van de functie af maar een overlap is wel wenselijk. Hierbij moet je denken aan de keuze en bestendigheid van componenten met het oog op hygiëne en de materiaalkeuze. Het is niet zo dat je zelf aan het tekenen bent. Dat doet een tekenaar (in Solid Works). Je wordt betrokken bij nieuwe toepassingsgebieden van de technieken. Verder heb je regelmatig contact met opdrachtgevers in binnen- en buitenland of ga je bij ze op bezoek. Veelal wordt er dan samen gereisd. Dit zal een aantal keren per jaar voorkomen, voor het komende jaar zal dit regelmatig in Singapore zijn. Bij opstart van een fabriek ben je gedurende 2 a 3 weken aanwezig op locatie of beschikbaar voor ondersteuning op afstand. Doel van de bezoeken voorafgaand aan een project is zoveel mogelijk relevante procesinformatie te verzamelen.


Functie-eisen

 • Zelfstandig kunnen werken, de materie begrijpen en dit over kunnen brengen op een tekenaar en projectadministrateur;
 • Bereid zijn minimaal 4 dagen in de week te werken, en indien nodig buiten werktijd bereid zijn project- en procesinformatie door te geven;
 • Het is geen verkoopfunctie maar kan een enkele keer wel een verkoopondersteunend aspect hebben. Soms ga je mee naar een klant om procesinformatie te geven;
 • Mogelijk vinden projecten in het buitenland plaats, dan moet je op afstand kunnen communiceren c.q. collega’s aanwijzingen geven;
 • Een afgeronde HBO opleiding aangevuld met (bij voorkeur) ervaring in de voedingsmiddelenindustrie (zuivel), aardappelzetmeelindustrie of aanverwante industrieën;
 • De Nederlandse, Engelse en Duitse taal goed beheersen. Bij Duits is het een optie om het on-the-job bij te leren;
 • Om kunnen gaan met verschillende mensen en culturen. Met beide benen op de grond staan (geen vergadertype). Praktisch omgaan met materie en communicatie;
 • Goed kunnen luisteren naar de informatie van een ander en kunnen inschatten of het relevant is voor de materie/mogelijkheden.


Aanbod

De opdrachtgever van Part Techniek is al een betrouwbare speler in een niche in de markt. Je werkt in een klein team van slimme mensen met een doe-mentaliteit. Een prettige werksfeer is belangrijk. Net zoals je uitstekende primaire- en secundaire arbeidsomstandigheden. Je kunt voor deze functie onder andere rekenen op:

 • Een goed salaris;
 • Ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden.

Je krijgt tevens ook de kans om te innoveren en mee te denken aan de toekomst. Je komt te werken aan technisch inhoudelijk zeer uitdagende projecten. Hiernaast kun je rekenen op een goed inwerktraject en word je stevig aangemoedigd om je te ontwikkelen binnen het vakgebied.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van ‘Process Engineer’ van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.