058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Heb jij technisch inzicht en een neus voor commercie? Vertaal jij technische specificaties in een handomdraai naar een verkoopadvies?


Functie

Als Sales Engineer ben je bij onze opdrachtgever verantwoordelijk voor het uitwerken en berekenen van technische ontwerpen op basis van specificaties en eisen van klanten. Dit vertaal je naar een ontwerp en vervolgens in een offerte voor de klant, waarin producten en kosten zijn gespecificeerd. Verder ondersteun je binnen het verkooptraject diverse Sales Managers en buitenlandse kantoren. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan het Hoofd Verkoop Binnendienst, daarnaast werk je samen met drie andere Sales Engineers op de afdeling verkoop binnendienst.

Je bent sterk in het communiceren met collega’s, vaak zul je met de buitendienst overleggen over toepassingen en eventuele oplossingen met betrekking tot installaties. Jij weet dit intern goed te vertalen. Je ziet het als een uitdaging om samen met je collega’s te werken aan de verdere uitbouw van de afdeling verkoop binnendienst in een internationaal georiënteerd bedrijf.


Functie-eisen

  • HTS of MTS Werktuigbouwkunde, Proces- of Elektrotechniek;
  • Je beschikt over een commercieel inzicht en bent kostenbewust;
  • Je bent in staat zelfstandig een technisch voorstel te genereren en deze te vertalen naar een offerte;
  • Je beschikt over een technische, praktische instelling en hebt een goed analytisch vermogen;
  • Je bent communicatief vaardig, zowel extern als intern gericht;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duits en Frans is een grote pre.


Aanbod

  • Een uitstekend marktconform salaris;
  • Een opleidingsbudget van in ieder geval €2500,- per jaar zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen;
  • Direct op contract bij onze opdrachtgever.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie van ‘Sales Engineer’ de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.