058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Ben jij op zoek naar een uitdagende en dynamische baan? Houd je van de mix van werken op kantoor en anderzijds veelvuldig reizen over de hele wereld?


Functie

Als Sales Manager bij onze opdrachtgever ben je op de hoogte van de verschillende sectoren en netwerken met als doel het behouden en creëren van naamsbekendheid, evenals het verkopen van producten uit het productportfolio. De hoofdverantwoordelijkheid voor deze functie is het wereldwijd binnenhalen van opdrachten die passen bij de strategie van de organisatie en de doelstellingen van de afdeling en volgens een omzetdoelstelling uit het jaarplan.


Als Sales Manager heb je de leiding over het offerteproces en bezoek je klanten en congressen over de hele wereld. Je bent in staat om de korte en lange termijn sales funnel te vullen met als doel nieuwe orders te sluiten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten en industrieën en verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van het merk. Je stemt het productportfolio af op de behoeften en ontwikkelingen van de branche. Je test het generieke productportfolio in de markt en geeft gerichte feedback hoe het productaanbod aangepast kan worden. Voor nieuwe producten en ontwikkelingen speel je een beslissende en essentiële rol tussen opdrachtgevers en de ontwerpafdelingen om het verschil te maken in de continue verbetering.


Samen met je collega’s definieer je prijsstrategieën en assisteer je bij businessplannen en houd je de hele organisatie op de hoogte van verkoopactiviteiten.


Functie-eisen

  • Bachelor/Master (HBO/WO) Economie, Engineering of gelijkwaardige werkervaring in de offshore industrie (min. 2 jaar);
  • Moet een verkooprecord op een hoog prestatieniveau kunnen aantonen in een business-to-business-omgeving;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden (in het Engels en in het Nederlands);
  • Sterke analytische vaardigheden om trends en patronen te identificeren;
  • Effectieve communicators en motivators via meerdere media, zowel extern als intern, en werken binnen een team;
  • Verkoopkansen beheren en voorspellen;
  • Flexibele en open mindset, ideeën aanpassen en omgaan met veranderingen in de organisatie;
  • Resultaat en klantgericht;
  • Veel en wereldwijd reizen.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie deze van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.