058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Heb jij technisch en commercieel inzicht, ben jij adviseur en verkoper inéén en toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan contact op met Part Techniek i.v.m. de vacature van ‘Sales Manager Machinebouw’.


Functie

Als Sales Manager ben jij de schakel tussen verkoop en productie. Doordat de organisatie veelal werkt met klant specifieke turn-key projecten heb jij een essentiële rol bij de realisatie van de projecten. Je zult merken dat in deze functie geen dag het zelfde zal zijn (cliché, maar waar). Je werkzaamheden in deze functie zien er als volgt uit:

 • Bezoeken aan en overleggen met huidige en potentiële opdrachtgevers,
 • Gestelde eisen, wensen en verwachtingen bespreken,
 • Bestuderen en beoordelen van klantaanvragen,
 • Maken van basis-planningen en budgetten van werkzaamheden,
 • Contact onderhouden met klanten en leveranciers m.b.t. technische specificaties en offertes,
 • Opstellen van contracten inclusief alle voorwaarden (kostprijs, levertijd, betalingstermijnen, ontbindende voorwaarden, etc.),
 • In – en extern betrokken informeren over verwachtingen en (on)mogelijkheden.


Functie-eisen

Bij de verkoop van de klantspecifieke projecten wordt er samen met de klant gekeken naar de technologische mogelijkheden voor het realiseren van een project. Om de klant te kunnen overtuigen van de voorgestelde technische oplossing moet jij als Sales Manager beschikken over zowel technisch als commercieel inzicht. Om de functie verder goed uit te kunnen voeren, vraagt onze opdrachtgever het volgende van je:

 • HBO diploma in de richting van bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of gelijkwaardig.
 • Ervaring in verkoop en relatiebeheer, bijvoorbeeld door een aantal jaar als Sales Engineer gewerkt te hebben.
 • Affiniteit met zowel techniek als met commercie,
 • In staat zijn onder druk te presteren.
 • Een flexibele instelling.
 • Kennis van contracten c.q. wet- & regelgeving in de machine-/projectenbouw.
 • In staat zijn op verschillende niveaus met klanten te communiceren.

Dit laatste is een belangrijk onderdeel van de functie omdat je dagelijks met zowel klanten, leveranciers als interne collega’s in contact staat. Gezien het internationale karakter van de organisatie is het hierbij van belang dat je zowel goed kunt communiceren in het Engels als in het Nederlands (in woord en geschrift).


Aanbod

De opdrachtgever van Part Techniek is al een geruime tijd een betrouwbare speler. Zowel nationaal als internationaal in de machinebouw. De organisatie ontwerpt, bouwt en levert diverse technisch hoogstaande machines en machinelijnen voor klanten verspreid over de hele wereld. Hierbij speelt hun innovatie een uitstekende dienstverlening een grote rol. Vanaf het eerste klantcontact tot en met de daadwerkelijke levering van de machines staat betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Voor de Sales Manager staat uitdaging en ambitie centraal. Je komt te werken aan uitdagende klantspecifieke projecten. Dit doe je niet alleen maar binnen een goed op elkaar ingespeeld team. Een prettige werksfeer is belangrijk. Net zoals je uitstekende primaire- en secundaire arbeidsomstandigheden. Je kunt voor deze functie onder andere rekenen op:

 • Een goed salaris;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden.

Je krijgt tevens ook de kans om te innoveren en mee te denken aan de toekomst. Je komt te werken aan technisch inhoudelijk zeer uitdagende projecten. Hiernaast kun je rekenen op een goed inwerktraject en krijg je de mogelijkheid en alle support om je te ontwikkelen binnen het vakgebied.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van ‘Sales Manager Machinebouw’ van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.