058 833 0001 info@parttechniek.nl

Sales Support Engineer – Drachten

Introductie

Vanwege de aanhoudende groei in de offshore wind markt is PART Techniek, voor haar opdrachtgever SMST Designers & Constructors, op zoek naar een Sales Support Engineer.


Organisatie

De opdrachtgever van PART Techniek, SMST Designers & Constructors, is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt en maritieme sector, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name offshore wind). De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht vanaf schepen naar offshore installaties zoals windturbines.

SMST heeft het hele traject in eigen huis: van ontwerp tot productie, assemblage en testen tot wereldwijde installatie, service & aftersales. De SMST systemen zijn vooruitstrevend en continue in ontwikkeling. Vanuit Drachten gaan we dan ook voortdurend de technische uitdaging aan waarbij de circa 160 medewerkers de ruimte krijgen om mee te groeien in de ontwikkelingen.


Functie

De functie maakt onderdeel uit van de product development group, welke verantwoordelijk is voor de productdefinities, productverbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. Vanuit jouw rol binnen dit team lever je technische ondersteuning aan de afdeling verkoop en marketing. Je vormt daarbij een belangrijke schakel tussen enerzijds interne ontwikkelingen en anderzijds externe klanten en de markt. Je levert input om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen.

In je dagelijkse werkzaamheden doe je voorstellen en beantwoord je technische vragen van klanten en sales managers, met betrekking tot de producten en services die SMST aanbiedt. Je werkt samen met product developers om het productprotfolio actueel te houden en nieuwe concepten te maken. De (offerte) voorstellen maak je met behulp van 2D en 3D CAD en je zorgt ervoor dat de juiste bijpassende specificaties aangeboden worden. Bij vragen kun je je verplaatsen in de klant en je kunt deze vertalen naar passende voorstellen. Ook werk je samen met “cost estimators” om de juiste kostprijs van de offertes te bepalen.


Functie-eisen

 • Je hebt een technische achtergrond, minimaal HBO bachelor;
 • Ervaring in een technische / commerciële functie en / of R&D is een pre;
 • Je hebt een ondernemend karakter, bent proactief en hebt affiniteit met commercie;
 • De Engelse taal in woord en geschrift is geen probleem voor jou en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je overlegt namelijk regelmatig met verschillende afdelingen, zoals engineering, sales en projectmanagement en je schuift regelmatig aan bij klantbezoeken;
 • Je bent klantgericht, maar handelt altijd vanuit het belang van SMST en haar strategische doelstellingen.


Aanbod

 • Goed salaris, passend bij de functie;
 • 8% vakantiegeld;
 • 38 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis);
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Ruimte voor opleiding en trainingen;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • Deze arbeidsvoorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie 1e of volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf. PART Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website.

Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een bredere keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden!

Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.

[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!