058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Vind jij het leuk om voornamelijk actief te zijn in de werkplaats en daarnaast 3 x per jaar de machines bij de klant te installeren (duur waarschijnlijk 2 tot 3 weken)? PART Techniek is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde (senior) monteurs!


Functie

In samenwerking met jouw collega’s ga jij complexe machines in de grote machinebouw samenstellen, assembleren en monteren. Binnen de gestelde tijd ga jij aan de slag met het assembleren van modules en systemen. Dit doe jij altijd volgens de kwaliteitseisen die zijn vastgesteld. Op basis van tekeningen en/of productiedocumentatie ga jij aan het werk. Hiernaast draag jij de verantwoording als het gaat om productkwaliteit en neem jij je werk serieus als het gaat om de meting en registratie van producten. Zijn de machines klaar voor aflevering, dan ga je mee naar de opdrachtgever om de machine daar op te bouwen en in bedrijf te stellen.


 • Stelt eindproducten samen uit mechanische, hydraulische en elektrische componenten conform specificaties, tekeningen, afgesproken werkvolgorde (veiligheid)voorschriften en binnen de gestelde tijd. Het nauwgezet uitvoeren van de geïnstrueerde bouwvolgorde en testen van bijbehorende functies.
 • Zorgen voor een juiste koppeling en bevestiging (met aandacht voor o.a. aanhaalmomenten, toleranties, bescherming, smering en uitlijning) van de diverse onderdelen, constructie- en samengestelde delen. Controle hierop tijdens alle stappen in het proces. Extra aandacht voor de reinheid gedurende het gehele proces van hydraulische leidingen en componenten.
 • Je kan mechanische/elektrische/hydraulische tekeningen doorgronden en overbrengen aan lokale monteurs;
 • Je doorziet de samenkomst van elektrisch/hydraulisch en mechanisch;
 • Je organiseert toolboxen en helpt de scheepswerf bij “moeilijke acties” zoals: complexe hijsacties, lassen van torens en plaatsen van kranen en TAB’s op flensen;
 • Afnemen druktesten/flushing op locatie aan de hand van de voorgeschreven protocollen;
 • Opleveren correct ingevulde (Torque) procedures;
 • Deelnemen aan evaluaties om zo het installatieproces te verbeteren.
 • In deze functie wordt zoveel mogelijk in dagdienst gewerkt maar wordt de flexibiliteit verwacht om op afwijkende tijden en weekenddiensten werkzaam te zijn. Bij werkzaamheden in het buitenland is een dagdienst van 12 uur de standaard.


Functie-eisen

Wat zoeken we?

We zoeken monteurs met een pro- actieve houding en die zich bezig willen houden met innovatie.

 • Je beschikt over een technische mbo-opleiding;
 • Je hebt affiniteit met techniek;
 • Je bent een teamplayer en communicatief sterk;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed;
 • Je bent proactief en denkt mee in de ontwikkeling van de afdeling;
 • Je bent flexibel ingesteld, waardoor je inzetbaar bent om ongeveer driemaal per jaar 2-3 weken bij de klant de installatiewerkzaamheden uit te voeren;
 • Ervaring met hydraulische systemen is een pré;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring in de machinebouw of offshore.


Inlichtingen

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app Part Techniek gerust voor een uitgebreide toelichting


Sollicitatie

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat de vacature van Machine Operator via Part Techniek wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.