058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Ben jij een ervaren werktuigbouwkundig engineer en voel je dat jouw verantwoordelijkheid verder gaat dan het maken van een technisch ontwerp? Wil je graag nauw betrokken zijn bij grote projecten met een internationaal karakter en zeer professioneel klantenveld? Houd je van projectmatig werk en vind je het leuk om regelmatig of samen met klanten contact te hebben om je passie voor techniek en kennis in te zetten om de juiste oplossing te ontwikkelen? Dan is deze functie jou misschien wel op het lijf geschreven.


Organisatie

De afdeling:

Je maakt deel uit van het Projectenbureau en rapporteert aan de manager van de afdeling met wie je nauw samenwerkt. Samen met de projectteams ben je verantwoordelijk voor het realiseren en coördineren van het ontwerp en de voorbereiding naar productie. De afdeling bestaat verder uit een aantal project engineers en werkvoorbereiders met kennis van het product en productie.


Cultuur:

De bedrijfscultuur binnen is te typeren als hands-on, no nonsens, resultaat- en oplossingsgericht. We geven onze medewerkers veel verantwoordelijkheid en verwachten van alle medewerkers een verbintenis tot prestaties en doelstellingen die bijdragen aan de continuïteit. Bevlogen medewerkers bepalen grotendeels het succes van de onderneming. De energie en dynamiek die het werk met zich meebrengt is kenmerkend voor een ontwikkelende organisatie waar hard gewerkt wordt aan toekomstbestendigheid en modernisering.


Functie

In deze veelzijdige functie neem je de verantwoordelijkheid voor de technische uitvoering van de projecten. Met je kennis en ervaring ben je het technisch geweten van de organisatie. Jouw focus ligt op projecten en (product)ontwikkelingen, waarbij afhankelijk van de omvang van het project een projectteam wordt gevormd waarin je een centrale rol speelt. In grotere projecten worden naast jou één of meerdere project engineers betrokken. Kleinere projecten pak je zelfstandig op.


Een project start je met het doorgronden van de technische specificaties, waarbij je meestal direct contact hebt met de klant en de keuringsinstanties. Op basis van de technische specificaties creëer je inzicht in het benodigde ontwerp. Deze werk je verder uit tot een 3D model. Het doorrekenen van de projecten is een cruciaal onderdeel van je werk. De resultaten vormen een belangrijke pijler onder de verplichte keuringen van de projecten en de kwaliteit. Je werkt in dit verband nauw samen met de overige specialisten binnen het bedrijf en de keuringsinstanties. Indien gewenst maak je design rapporten en ben je eerste aanspreekpunt bij vragen en wijzigingen in het ontwerp. Vanwege de strenge keuringseisen aan de projecten ben je scherp op wijzigingen. Zowel tijdens de ontwerp en voorbereidingsfase, maar ook tijdens de productie van het project blijf je betrokken en los je eventuele technische problemen of vragen voortvarend op.


Tijdens de uitvoering van jouw werk ben je steeds alert op mogelijkheden voor verbeteringen. Wat kan beter, efficiënter, slimmer of effectiever en hoe kunnen kosten worden bespaard zonder in te leverenop kwaliteit of om deze juist te verhogen. Samen met je collega’s en je klanten werk je zo aan het continu verbeteren van de uitvoering van de projecten.


Taken:

 • Het beoordelen en berekenen van klantenorders op technische haalbaarheid en sterkte-eisen;
 • Het tijdens de uitdetaillering van het ontwerp berekenen van de constructie om te kunnen voldoen aan de klanten- en wettelijke eisen;
 • Het organiseren en bewaken van de project activiteiten;
 • Het construeren en uitdetailleren van producten t.b.v. klantenorders;
 • Het maken van stuklijsten en het vaststellen van de specificaties van de in te kopen materialen voor de onderhanden orders t.b.v. inkoop;
 • Het vaststellen van meer- en minderwerk bij orderwijzigingen en het afhandelen van de gevolgen;
 • Het afhandelen van technische vragen en problemen uit de fabricage en van klanten;
 • Het controleren en goedkeuren van de vervaardigde tekeningen van engineers/werkvoorbereiders.


Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau richting werktuigbouwkunde aangevuld met relevante cursussen
 • Je hebt werkervaring in de projectomgeving (bv. apparatenbouw of enkelstuks machinebouw)
 • Je hebt ervaring met gebruik van internationale ontwerpcodes en kwaliteitssystemen
 • Je beschikt over rekenkundige kennis om producten door te rekenen
 • Je bent ervaren met het gebruik van 3D tekensoftware en PDM pakketten. Bij SRI wordt gewerkt met Inventor in combinatie met Autodesk Vault
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van Project Engineer van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.