058 833 0001 info@parttechniek.nl

Service Engineer – Drachten

Introductie

Voor het Service team van onze opdrachtgever, bestaande uit circa 20 Service engineers, zijn wij op zoek naar nieuwe collega!


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales. 

Functie

Als je voor deze functie kiest, kun je rekenen op een dynamische en afwisselende baan! In deze functie reis je namelijk regelmatig over de hele wereld om Rental equipment op te bouwen of te demonteren en klanten te ondersteunen. Daarnaast ben je onderweg om de Rental equipment bij de klant te onderhouden. Een onderdeel van de functie is het geven van trainingen om de medewerkers van de klant te leren omgaan met de equipment aan boord van de klant. Je bent dus met grote regelmaat in het buitenland of op zee.

Je bent uiteraard niet altijd op reis. Een belangrijk facet van de functie is (vanuit de locatie in Drachten) het inspecteren, onderhouden en moderniseren van de Rental equipment. In samenwerking met collega’s zorg je voor de voorbereiding van het efficiënt installeren van de equipment aan boord.

Wij zijn op zoek naar een collega die plezier en enthousiasme in zijn werk heeft. Jij bent communicatief goed onderlegd en weet op de juiste manier te communiceren met de opdrachtgever en collega’s. Verder is flexibiliteit een must, nieuwe Rental aanvragen komen namelijk ook op korte termijn!

Wanneer je nog weinig werkervaring hebt, is dat geen probleem. Middels een intern leertraject word jij klaargestoomd tot Service engineer. Deze functie is ideaal voor een schoolverlater met relevante stage-ervaring of young professional die zich wil (door)ontwikkelen!

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding MBO/HBO Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Zeevaartschool, Mechatronica of vergelijkbaar


Jij voldoet aan de volgende criteria:

 • Functioneren onder offshore omstandigheden is geen probleem;
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het vele reizen een aantrekkelijk onderdeel;
 • Je hebt kennis- en (stage)ervaring met elektrische systemen;
 • Ervaring met hydraulische systemen is een pré;
 • Ervaring met Word en Excel is een pré;
 • Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit;
 • Je bent leergierig en durft te vragen;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • Het geven van trainingen vindt jij een leuke bijkomstigheid;
 • Enige technische bekwaamheid en zelfstandigheid is vereist, aangezien ondersteuning vanuit het bedrijf door de verschillende tijdszones, niet altijd onmiddellijk beschikbaar is.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.

De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.

Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of deze functie de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.


[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!