058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Kiezen voor de functie van Service Engineer bij Part Techniek is kiezen voor een dynamische en afwisselende baan!  Voor het Commissioning & Service team van onze opdrachtgever is Part Techniek op zoek naar een techneut die het te gek vindt om zo’n 60% van het jaar in het buitenland of op zee werkzaam te zijn.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Kiezen voor de functie van Service Engineer bij Part Techniek is kiezen voor een dynamische en afwisselende baan! In deze functie reis je namelijk regelmatig over de hele wereld om storingen op te lossen en klanten te ondersteunen. Daarnaast werk je ook mee om de producten succesvol te plaatsen, in bedrijf te stellen en te assisteren bij afnames. Dit doe je zowel alleen als met jouw collega’s. Je bent zo’n 60 procent van het jaar in het buitenland of op zee.

Je bent uiteraard niet altijd op reis. Jij helpt de klant ook op afstand door vanuit de thuisbasis storingen uit te lezen en te analyseren, om deze vervolgens te vertalen naar een servicegerichte oplossing. Ook ben je medeverantwoordelijke voor het functioneel verbeteren en testen van de machines op het bedrijfsterrein.

Part Techniek is op zoek naar een techneut die plezier en enthousiasme in zijn werk heeft. Jij bent communicatief goed onderlegd en weet op de juiste manier te communiceren met de opdrachtgever en collega’s. Omdat je te maken krijgt met complexe vraagstukken ben je analytisch goed onderlegd. Verder is flexibiliteit een must, serviceaanvragen komen ook op korte termijn!

Dat je nog weinig werkervaring hebt, is geen probleem. Middels een intern leertraject word jij klaargestoomd als Service Engineer. Dat maakt het dat deze functie ook ideaal is voor een schoolverlater met relevante stage-ervaring of Young professional die zich wil (door)ontwikkelen!


Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding HBO Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Zeevaartschool, Mechatronica of vergelijkbaar en voldoet aan de volgende criteria:

  • Je kunt functioneren onder offshore omstandigheden;
  • Je hebt kennis- en (stage)ervaring met elektrische systemen en meet- & regeltechniek;
  • Ervaring met hydraulische systemen is een pré;
  • Ervaring met PLC software is een pré;
  • Je bent proactief en hebt een “hands on” mentaliteit;
  • Je bent leergierig en durft te vragen;
  • Je bent analytisch sterk en vindt het leuk om complexe problemen op te lossen;
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of de functie van ‘Service Engineer’ de mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel. Maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting. Part Techniek vertelt je graag meer.