058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Part Techniek is op zoek naar een Software Engineer met affiniteit voor grote machines en ruime ervaring met het ontwerpen, testen en coderen van besturingssystemen. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde, middelgrote onderneming die systemen bedenkt, ontwerpt en bouwt voor de offshore markt, waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy (met name wind), olie en gas en de maritieme sector. De onderneming levert o.a. systemen voor het veilig overbrengen van personeel en vracht, voor boren, pijpleggen, marine en hogesnelheidsschepen. Zo heeft onze opdrachtgever het hele traject in eigen huis: van ontwerp, engineering expertise en productiefaciliteiten met eigen testcapaciteit tot wereldwijde installatie en service & aftersales.


Functie

Je bent als Software Engineer in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp. Zo ontwerp, codeer, test en documenteer je de applicatiesoftware voor onder andere de offshore cranes en gangways. De focus ligt voornamelijk op het realiseren van de software die nodig is voor de diverse producten die gemaakt worden door onze opdrachtgever. Dit doe je gezamenlijk met alle verschillende engineeringsdisciplines door de producten continue te ontwikkelen en te verbeteren.


 • Het ontwerpen van de software voor het besturingssysteem;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor een specifiek product;
 • Je bent lid van het verbeterteam voor dit specifieke product;
 • Je levert input op het gebied van risk engineering (FMECA, RA);
 • Het ondersteunen van de commissioning engineers met specialistische kennis tijdens het in bedrijf stellen en testen van de installaties, dit is soms op afstand, maar je reist soms ook af naar de klant (wereldwijd);
 • Je neemt actief deel aan het projectteam;
 • Incidenteel service activiteiten (o.a. storingen oplossen op locatie wereldwijd);
 • Het ondersteunen van de afdeling aftersales en service met vakinhoudelijke kennis op het gebied van software en het besturingssysteem.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/TU opleiding Elektro-/ Besturingstechniek of vergelijkbaar of je hebt affiniteit met Elektrotechniek/Besturingstechniek;
 • Je bent een systeemdenker;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring in de machinebouw;
 • Je hebt ervaring met het programmeren van PLC systemen;
 • Kennis / ervaring met hydraulische systemen en regeltechniek is een pré;
 • Je bent bereid om incidenteel internationaal te reizen;
 • Ervaring met Bachmann en kennis van de branche zijn een pré;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.


Aanbod

Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een innovatieve en vooruitstrevende speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. Techniek en creatieve oplossingen staan bovenaan. Onze opdrachtgever heeft een informele en aangename werksfeer binnen een dynamische werkomgeving, zij houden van korte communicatielijnen.


De juiste kandidaat krijgt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.