058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Part Techniek is op zoek naar een Software Engineer die aan de slag gaat met het ontwikkelen en goed laten functioneren van de systemen voor bodemonderzoek. Ga jij bij opdrachtgever AP van den Berg aan de slag op de afdeling Engineering & Development, om daar met al je creativiteit en kennis de PC-applicaties ten behoeve van dataverwerking en gebruikersinterface te ontwikkelen?


Organisatie

AP van den Berg is al 50 jaar internationaal toonaangevend in ontwikkeling en verkoop van uiterst gevoelige meet- en indrukapparatuur voor bodemonderzoek. De systemen zijn vaak een combinatie van mechanische, elektrische en hydraulische componenten en worden aangestuurd door elektronica. Jaarlijks besteden zij meer dan 10% van onze omzet aan innovatie om de voorsprong in de sondeertechniek zowel op land als offshore te vergroten of tenminste te behouden. AP van den Berg werkt voortdurend aan nieuwe vindingen en de praktische toepassing ervan in de meet- en indrukapparatuur. Hierdoor kunnen klanten over de hele wereld hun range aan meetbare parameters uitbreiden, dan wel efficiënter of nauwkeuriger gaan werken.


Functie

Als Software Engineer heb je bij AP van den Berg een mooie gevarieerde functie met veel ruimte voor zelfstandige inbreng. Als medewerker van de afdeling Engineering & Development ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het goed functioneren van systemen voor bodemonderzoek. Je bent creatief en accuraat en in staat om je enthousiaste drive over te brengen op de andere teamleden. Verder kun je over disciplinegrenzen heen meedenken en ben je een waardevolle sparringpartner.


Wat ga je doen?

 • Je gaat in multidisciplinaire teams aan de slag met het ontwikkelen en testen van hardware en software voor de apparatuur voor bodemonderzoek;
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de PC-applicaties ten behoeve van dataverwerking en gebruikersinterface;
 • Herkennen van nieuwe ontwikkelingen en deze middels prototypen toepasbaar maken in het technische domein van onze opdrachtgever;
 • Je verleent technisch support en geeft indien nodig training bij het in bedrijf stellen van nieuwe systemen voor klanten in binnen- en buitenland (dit is overig incidenteel).


Functie-eisen

 • Afgeronde technische HBO/WO opleiding Technische Informatica, Elektronica of gelijkwaardig;
 • Communicatief vaardig in spreken en schrijven en aantoonbare ervaring met samenwerken in multidisciplinaire teams;
 • Beheerst 1 of meerdere ontwikkeltalen zoals: Python, Java, C++, Javascript, C#, VB.Net, Delphi, SQL, etc;
 • Ervaring met GIT en issue tracking (JIRA);
 • Ervaring met/kennis van communicatieprotocollen (BLE, SPI, I2C, UART, Ethernet, RS485, etc.);
 • Gelijktijdig aan meerdere projecten kunnen werken, prioriteiten stellen en hoofd- van bijzaken kunnen scheiden;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het ontwikkelen van PC software;
 • Ervaring met PCB ontwerp en of embedded software ontwikkeling is een pré;


Aanbod

Bij AP van den Berg kom je te werken in een team van enthousiaste professionals. Je krijgt alle gelegenheid tot het volgen van interne en externe opleidingen en er is sprak van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is belangrijk dat je goed past binnen de bedrijfscultuur. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door: trots kunnen zijn op het werk, respect hebben voor elkaar en blijven leren en aanpassen. Bovendien krijg je van AP van den Berg gelijk een contract aangeboden.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.