058 833 0001 info@parttechniek.nl

Tactisch Inkoper – Drachten

Introductie

De Tactisch Inkoper die wij van PART Techniek zoeken is analytisch sterk, zoekt zelfstandigheid en houdt van een breed pakket aan verantwoordelijkheden. Als tactisch inkoper heb je verstand van zaken en weet je als geen ander wanneer je moet schakelen om de organisatie te ondersteunen met focus op de inkoop gerelateerde aspecten. Heb je ervaring in het selecteren en kwalificeren van leveranciers. en is je relatiebeheer met leveranciers uitstekend? 


Organisatie

De opdrachtgever van PART Techniek is een first tier supplier van zeer complexe fijnmechanische– en mechatronische modules met fabricage eisen tot 1 duizendste millimeter nauwkeurig. Ze opereert in uiteenlopende industrieën, zoals de semiconductor-, medische-, defensie-, en (aero)space-industrie. Al in een vroeg stadium is zij betrokken bij nieuwe technologische ontwikkelingen en zorgt voor de rechtstreekse implementatie hiervan in industriële toepassingen.

Functie

Als Tactisch Inkoper ben je verantwoordelijk voor de inkoop van producten en diensten. Met jouw expertise kun jij als geen ander de juiste leveranciers selecteren en kwalificeren. In deze dynamische en uitdagende functie heb je onder andere de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Jij gaat aan de slag met het opstellen van inkoopcontracten, het plaatsen en opvolgen van inkoopopdrachten en het managen van de leveringen en je relaties. Met jouw onderhandel-skills zorg jij voor de beste prijzen en voorwaarden, maar behoud jij ook zeker de juiste kwaliteit!
 • Als tactisch inkoper werk je nauw samen met je collega’s van de facilitaire dienst en met de vertegenwoordigers van de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf. Er kan ook sprake zijn van een projectmatige aanpak waarbij jij de rol vervult van projectinkoper.
 • Je zult ook op groepsniveau je bijdrage leveren aan groep overkoepelende inkooptrajecten en eventuele verbetertrajecten.
 • Bovendien verwachten we van jou dat je de organisatie adviseert over alternatieve leveranciers of (out-of-the box) oplossingen en kostenreductie mogelijkheden.
 • Het is een functie met veel vrijheid, variatie en verantwoordelijkheid en je rapporteert aan de Manager Inkoop.


Functie-eisen

De Tactisch Inkoper die wij zoeken is analytisch sterk, zoekt zelfstandigheid en houdt van een breed pakket aan verantwoordelijkheden. Als tactisch inkoper heb je verstand van zaken en weet je als geen ander wanneer je moet schakelen om de organisatie te ondersteunen met focus op de inkoop gerelateerde aspecten. Je hebt ervaring in het selecteren en kwalificeren van leveranciers. Daarnaast is je relatiebeheer met leveranciers uitstekend.

Je bent een stevige persoonlijkheid en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent doortastend, ambitieus en resultaatgericht. Daarnaast ben je een teamplayer en een stevige onderhandelaar. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, Duits is hierbij een pré. Naast jouw ambitieuze en resultaatgerichte houding beschik jij over:

 • Een relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld Facilitaire Dienstverlening/(Technische) Bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • Minimaal 4 jaar tactische inkoopervaring in de technische (maak)industrie;
 • NEVI 2 of vergelijkbare opleiding;
 • Ervaring in het samenwerken met vestiging overstijgende (inkoop)afdelingen is een pré;
 • Ervaring met ERP-systemen, kennis van ERP-PdC is een pré.


Aanbod

De opdrachtgever van PART Techniek investeert zowel in techniek, als in de medewerkers. Het klantportfolio bestaat uit vele vooraanstaande internationaal opererende bedrijven waardoor elke opdracht uitdagend en vernieuwend is. Bij jouw unieke uitdaging horen onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Informele en collegiale werksfeer;
 • Een moderne werkomgeving waarin jullie elkaar aanmoedigen om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen en daarnaast nog 13 ADV dagen.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd of deze functie die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.

Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.


[cx_apply_button]

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!