058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Weet jij als technisch inkoper de belangen tussen engineering, productie en sales te combineren en op een gedegen manier winst te behalen door het inkoop proces te optimaliseren, bestaande contracten te borgen en te benchmarken? PART Techniek zoekt meer dan een inkoper, we zoeken iemand die ook actief kan meedenken met de inhoud van het product.
Organisatie

De opdrachtgever van PART Techniek is Bijlsma Projecten. Bijlsma Projecten is al ruim 35 jaar maatwerkspecialist in hef- en hijsvraagstukken. Met eigen engineers in huis verdiepen ze zich bij elk project in de situatie van haar klanten zodat ze altijd slim, efficiënt en duurzaam kunnen leveren. Op die manier zetten ze zich elke dag opnieuw in om van toegevoegde waarde te zijn. Wil jij daar aan bijdragen? Dat kan, want PART Techniek zoekt voor Bijlsma Projecten een Technisch Inkoper.


Functie

Van kraancomponenten inkopen tot het regelen van hoogwerkers, alles in dit proces valt onder je verantwoordelijkheid van technisch inkoper. Evenals het coördineren van de inkomende goederen die jij hebt besteld. Het is aan jou om dit intern te structureren en wellicht dusdanig in te richten dat de monteurs op den duur zelf de paden weten te bewandelen om hun benodigdheden te regelen. Als technisch inkoper denk je mee met de projecten en ben je in staat om te overleggen met de verschillende belanghebbenden. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om samen met de engineers de tekeningen te toetsen op haalbaarheid binnen het gestelde budget. Soms kan er met een kleine aanpassing een grote besparing plaatsvinden. De technisch inkoper heeft veel ruimte voor eigen inbreng in ideeën als het bijdraagt aan het beoogde doel en overlegd is met projectleider.

Je hoofdtaak als inkoper is materiaal inkopen en zorgen dat dit op het juiste moment op de juiste plaats terecht komt. Daarvoor houd je je bezig met:

 • Optimaliseren en benchmarken van huidige inkoopafspraken
 • Inkoop structureren en optimaliseren.
 • De coördinatie van inkomende goederen
 • De engineers maken de ontwerpen, jij gaat er de markt mee op om te kijken wie de onderdelen het beste kan maken of leveren.


Functie-eisen

Om de functie van Technisch Inkoper bij Bijlsma Projecten plezierig en goed uit te kunnen voeren denken we dat je aan het volgende plaatje moet voldoen;

 • Je hebt technisch inhoudelijke kennis maar we verwachten niet dat je hetzelfde kennisniveau hebt als onze engineers.
 • Recente inkoopervaring bij een technische organisatie
 • Je kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je durft met je oplossingen en ideeën van de gebaande paden af te wijken.
 • Je bent zelfverzekerd en kunt je gemaakte beslissingen dan ook sterk onderbouwen.
 • Ondanks dat je een vrij solistische functie hebt ben je een echte teamplayer en heb je een hoge mate van interesse in de werkzaamheden van je collega’s.
 • Je bent een natuurlijke onderhandelaar met flair en lef die waarde hecht en samen mee bouwt aan een langdurige relatie met leveranciers.
 • Je beschikt over een sterke persoonlijkheid, goede communicatieve en commerciële skills
 • Kennis van ERP systemen (Microsoft Dynamics NAV) en Microsoft Office 365 is een pré.Aanbod

De functie van Technisch Inkoper bij Bijlsma Projecten komt met een paar voordelen:

 • Een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele, open en collegiale werksfeer.
 • Mogelijkheid voor het volgen van aanvullende trainingen en cursussen.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat de vacature van Technisch Inkoper bij Bijlsma Projecten via PART Techniek wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. PART Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app PART Techniek gerust voor een uitgebreide toelichting. Ook als starter nodigen we je uit om te solliciteren.