058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Weet jij zelfstandig de technische haalbaarheid van ontvangen orders aan te tonen door deze op sterkte door te rekenen en het ontwerp op te zetten, waarbij je de juiste balans weet te vinden tussen maakbaarheid en kosten? 


Organisatie

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en plaatsen vanhoogwaardige apparatuur voor de procesindustrie. Afnemers zijn chemische, petrochemische en farmaceutischebedrijven.

Functie

De kern van deze functie ligt in het construeren en op sterkte berekenen van technische constructies. Je rapporteertaan de manager projectenbureau.Als Technisch Rekenaar bij de opdrachtgever van PART Techniek werk je dagelijks aan mooie projecten. Je weet zelfstandig de technische haalbaarheidvan ontvangen orders aan te tonen. Dit doe je door deze op sterkte door te rekenen en het ontwerp op te zetten, waarbijje de juiste balans weet te vinden tussen maakbaarheid en kosten. Hiervoor staan de speciale code technischerekenprogramma’s en 3D tekensoftware je ter beschikking. Je maakt deel uit van een projectteam en bent daarin verantwoordelijkvoor het berekenen van apparaten zodat deze voldoen aan alle klant specifieke en wettelijke eisen. Zo draagje bij aan een hoogwaardig eindproduct voor de afnemers.


Wat ga jij doen?

 • Het berekenen van klantenorders op technische haalbaarheid en sterkte-eisen;
 • Het tijdens de uitdetaillering van het ontwerp berekenen van de constructie om te kunnen voldoen aan deklant specifieke en wettelijke eisen;
 • Het construeren en uitdetailleren van producten t.b.v. klantenorders;
 • Het afhandelen van technische vragen en problemen uit de fabricage en van klanten;
 • Het controleren en goedkeuren van de vervaardigde tekeningen van engineers/ werkvoorbereiders.


Functie-eisen

 • HBO+ / TU werk- en denkniveau richting werktuigbouwkunde;
 • Werkervaring in een projectomgeving (bv. apparatenbouw of enkelstuks machinebouw);
 • Vertrouwd met gebruik van internationale ontwerpcodes en kwaliteitssystemen;
 • Je beschikt over rekenkundige kennis om producten door te rekenen;
 • Je bent ervaren met het gebruik van 3D tekensoftware en PDM pakketten en rekensoftware. Bij onze opdrachtgever wordtgewerkt met Inventor in combinatie met Autodesk Vault;
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels;
 • Jij wilt worden uitgedaagd het beste uit jezelf en uit de organisatie te halen.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie van Part Techniek, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar.


Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.