058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Weet jij écht wat verspanen is? Krijg jij een kick van de meest uitdagende werkstukken? En het uitdokteren hoe efficiënt en logisch om te gaan met bewerkingsprocessen, opspanmaterialen en het programmeren? Dan is Part Techniek op zoek naar jou!


Organisatie

Aludon is specialist in het bewerken van aluminium extrusie profielen tot halffabricaten of tot eindproduct. Het bedrijf (41 vaste medewerkers, ongeveer 40 flexkrachten) onderscheidt zich doordat het zowel standaard als complexe bewerkingen op een kwalitatief hoog niveau uitvoert. Het bedrijf beschikt over een modern en indrukwekkend machinepark. Opdrachtgevers komen uit alle takken van de industrie. De productie varieert van prototypes en specials tot kleinschalige en grote series. Door ondernemerzin en continue drang naar verbetering is Aludon uitgegroeid tot de grootste en meest innovatieve aluminium-verspanende bedrijven in Nederland. Er wordt gewerkt met de nieuwste machines en er wordt jaarlijks flink geïnvesteerd. Sinds eind 2017 zijn ze in een compleet nieuw pand gevestigd in Drachten.


Functie

Je bent cruciaal voor het succes van het bedrijf door in een 3D-CAD/CAM omgeving zo te tekenen / programmeren dat er technisch optimaal, efficiënt en betrouwbaar wordt geproduceerd. Je programmeert visueel. Wat neerkomt op accuraat in een 3D-weergave aangeven hoe de betreffende aluminium profielen bewerkt moeten worden. In plaats van in codes te programmeren, voer je dus de bewerkingsgegevens in een grafische interface in. Dat resulteert in het omzetten van tekeningen of het importeren van toegeleverde 3D-bestanden in effectieve bewerkingsprogrammatuur voor 3-, 4-, en 5-assige CNC gestuurde machines. Ongeveer driekwart van je tijd ben je bezig met het programmeren en de rest van je tijd besteed je aan proces technische verbeteringen, overleggen met collega’s, het actualiseren van databases / tekeningen, etc. In de praktijk ben je dus veelvuldig en geconcentreerd bezig met het inhoudelijk tekenen / programmeren. Maar je werkt ook veel samen met collega’s (o.a. van werkvoorbereiding, productie en calculatie). Zo ontwerp en adviseer je over opspanmaterialen, ben je betrokken bij het instellen van de bewerkingsmachines en robots en weet je het verschil te maken in technische oplossingen. Afhankelijk van je kennis en kunde kan je betrokken worden bij de verdere technische en procesmatige ontwikkeling van het bedrijf op het vlak van robotisering en automatisering.


Functie eisen

  • Je hebt MBO-HBO werk- en denkniveau;
  • Je kunt tekening lezen, hebt technisch inzicht en een punctuele persoonlijkheid;
  • Je hebt concrete kennis/ervaring met verspaning;
  • Je bent vlot met computerapplicaties en software;
  • Je hebt een innovatieve instelling en je zoekt zelfstandig naar oplossingen op voor jou nieuwe gebieden.


Aanbod

Aludon is een financieel gezonde en groeiende onderneming. Met voor medewerkers de kans om zich verder te ontwikkelen en mee te groeien. Zij krijgen niet alleen intensieve begeleiding tijdens de inwerkperiode en ruimte voor zelfontplooiing en opleiding maar ook om zelf initiatief te nemen voor ruimte voor eigen ideeën en inzichten.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat dit wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking met onze opdrachtgever. Je kunt dan de fabriek bezoeken en kennismaken met het bedrijf en eventueel toekomstige collega’s. En natuurlijk de techniek van dichtbij bekijken. Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een bredere keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden!


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bel, mail of app ons gerust voor een uitgebreide toelichting.