058 833 0001 info@parttechniek.nl

Introductie

Ben jij die werkvoorbereider die ook de taken van tekenaar en constructeur op zich kan nemen?


Organisatie

Als sinds jaar en dag heeft de opdrachtgever van Part Techniek de doelstelling zorgvuldig om te gaan met grondstoffen, hulpmiddelen en afvalstromen om uiteindelijk uit te komen op een 100% circulaire bedrijfsvoering.


De opdrachtgever van PART Techniek is onderdeel van een groep van 6 bedrijven en 200 medewerkers. Het bedrijf produceert metalen onderdelen die hoofdzakelijk worden gebruikt voor straatverlichting, verkeerssignalering, bewegwijzering, cameraobservatiesystemen en bovenleidingen. Voor de locatie in Friesland komen we graag in contact met kandidaten die aan de slag willen in de uitdagende functie van ‘planner’. De vacature komt vrij doordat de huidige planner doorgroeit binnen het bedrijf.


Functie

De functie van Werkvoorbereider bij onze opdrachtgever heeft een drietal aandachtsgebieden; constructeur, tekenaar en werkvoorbereider. Waarbij de nadruk voornamelijk op de werkvoorbereiding zal komen te liggen. Part Techniek is dan ook op zoek naar een geschikte kandidaat met als specialisme werkvoorbereiding, die ook indien nodig eventuele taken van tekenaar/constructeur op zich kan nemen.


Het betreft een zelfstandige functie waarbij je goed kunt omgaan met deadlines en prioriteiten stellen. Het betreffen hier soms complexe proecten en is er sprake van veel diversiteit van producten. Je bepaalt afgestemd op de tekenopdrachten de geëigende methodieken. Draagt technische voorstellen en ontwerpen aan die passen binnen het totale concept van de opdracht en bedenkt zelf alternatieve oplossingen op basis van ervaring, ruimtelijk inzicht en kennis hoe staal reageert op bewerkingen. Je hebt veel contact met medewerkers die vooral zijn gericht op berekeningen, tekeningen, werkvoorbereidingen, het oplossen van problemen en optimale productie. Ook heb je regelmatige contacten met leveranciers en andere bedrijven gezien het uitwisselen van informatie over technische of kwalitatieve aspecten om te zorgen voor een optimale productie / uitvoering. Je werkt met Ridder ( binnenkort RidderIQ).


Werkvoorbereiding

Je bent verantwoordelijk voor het verwerken in de productie omgeving van de verkochte producten. Dit houdt onder meer in dat:

  • Na het inboeken wordt de order ter uitwerking aangeboden aan de tekenaar en eventueel aan deconstructeur;
  • De uitgewerkte order met tekeningen wordt aangeboden aan de verkoop binnendienst ter goedkeuringvan de klant;
  • Na goedkeuring door de klant bepalen van de routing van alle onderdelen van de order door de fabriek en de uitbestede bewerkingen inclusief doorlooptijden (i.o.m. planner);
  • Afhankelijk van de inkoopbehoefte materialen bestellen;
  • De productiemap met tekeningen vaststellen, bundelen en vrijgegeven voor productie.


Tekenaar

Het uitwerken van tekeningen aan de hand van de constructieberekening en/of informatie aangegeven door de afdeling verkoop ten behoeve van het visualiseren voor de verkoop en de productie. Op basis daarvan kan de fabricage en montage plaatsvinden. Dit houdt onder meer in:Gedetailleerd uitwerken van tekeningen en berekeningen van eindproducten op basis van deorderbevestiging en eventueel op basis van de input van de constructeur.


Constructeur

Op verzoek van verkoop of vanuit werkvoorbereiding maak je sterkteberekeningen en constructieberekeningen, hierbij rekening houdende met o.a. wanddikte, productiemogelijkheden, maatvoering en staalkwaliteit.Bespreken van mogelijkheden op verzoek van verkoop (met klant) of collega (ten behoeve van productieproces).


Functie-eisen

  • MBO niveau 4 (voorkeur WTB), aangevuld met opleidingen in constructie / HBO of vergelijkbaar werk- en denkniveau verkregen door ervaring.
  • 3D CAD-tekenen en ervaring met een ERP pakket (voorkeur Ridder)
  • Ruime inzicht in de reactie van staal op bewerkingen.
  • Je kunt schakelen tussen de drie aandachtsgebieden werkvoorbereiding, tekenaar en constructeur.
  • Je hebt aandacht voor detail (accuratesse/nauwkeurigheid), hebt verbeeldingskracht en bent kwaliteitsgerichtheid.


Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet helemaal overtuigd dat de vacature van Werkvoorbereider via Part Techniek wel eens die mooie volgende stap in je carrière kan zijn? We vertellen je graag meer over deze functie of regelen een vrijblijvende kennismaking bij onze opdrachtgever om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf.


Part Techniek heeft niet alle vacatures online staan. Soms kiezen opdrachtgevers voor vertrouwelijkheid en publiceren we op hun verzoek niet de vacature op onze website. Een belletje of kennismaking biedt dan ook vaak de kans op een brede keuze uit prachtige nieuwe kansen/mogelijkheden voor je carrière.


Sollicitatie

We zien je reactie graag tegemoet als je jezelf herkent in het functieprofiel, maar ook als je jezelf daar niet compleet in herkent terwijl je wel op zoek bent naar een baan in de techniek. In dat geval komen we graag met je in contact. Part Techniek zoekt voor diverse branches techneuten. Of het nou gaat om een leuke baan in de machinebouw, industriële montage, technische dienst of juist een baan in de engineering. Wij hebben meerdere mogelijkheden beschikbaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?


Bel, mail of app Part Techniek gerust voor een uitgebreide toelichting.