058 833 0001 info@parttechniek.nl

BLOG ‘Invloed van betrokkenheid en bevlogenheid op carrières?’

Deze eigenschappen worden met betrekking tot werk weinig besproken, maar bepalen ondertussen wel in grote mate carrièresucces; betrokkenheid en bevlogenheid.

 

Betrokkenheid
Betrokkenheid gaat over de mate waarin iemand zich verbonden voelt met werk, organisatie en collega’s. Betrokken mensen krijgen meer voor elkaar. Iets op efficiënte en effectieve manieren uitvoeren is hun doel. Wat leidt tot een hogere output, maar ook kwaliteit van werk en mogelijkheden voor groei. Collega’s, managers en leidinggevenden waarderen werknemers die betrokken zijn. Dit leidt tot erkenning, promoties en nieuwe kansen.

 

Bevlogenheid
Bevlogenheid gaat een stapje verder dan betrokkenheid. Het gaat om passie, enthousiasme en betekenis geven aan werk. Bevlogen mensen zijn gepassioneerd over wat ze doen en streven naar groei en verbetering. Ook zijn ze vaker innovatief. Ze zijn gemotiveerd om nieuwe ideeën en benaderingen te verkennen in plaats van alles bij het oude te laten. En bevlogenheid inspireert en motiveert. Dit kan, zelfs als diegene niet formeel een leidinggevende positie bekleed, tot leiderschap leiden.

 

Kun je betrokkenheid en bevlogenheid vergroten?
Ja, dat kan. Het vereist vooral (zelf)reflectie en actie. Enkele stappen om op gang te komen:

  • Ontdek passies en zoek manieren om deze werk gerelateerd te benutten.
  • Streef naar persoonlijke groei, neem initiatief om vaardigheden & kennis te verbeteren. Ook als het buiten de directe verantwoordelijkheden ligt.
  • Wees proactief, neem verantwoordelijkheid, zoek naar kansen en durf te falen.

Betrokkenheid en bevlogenheid zijn dus geen toevallige bijproducten van een carrière. Maar vaak de drijvende krachten erachter. Door er bewust aan te werken, wordt niet alleen persoonlijke voldoening vergroot, maar ook de kans op succes gemaximaliseerd. Betrokken en bevlogen mensen zijn ook nog eens vaak degenen die niet alleen hun eigen pad bepalen, maar ook de weg effenen voor anderen. Genoeg nut en noodzaak dus om zelf betrokken en bevlogen te zijn. Of anders je te omringen met diegenen die dat wel zijn.

GEEF JE carrière

EEN BOOST 

Aan de slag

Door het combineren van onze marktkennis en het doorgronden van jouw ambities in de technische sector weten wij dé uitdaging voor jou te vinden die jouw werkgeluk boost!